L0rrec
Hectopat
- Makaleler
- 11
Hocam bağımsız yazıyorum kusura bakmayın, dün teslim aldım Z906 ürününü kurulumunu yaptım optik kabloyuda bağladım fakat. YouTube'dan test seslendirme denediğim de yatay konumlandırılan hoparlörden ses gelmiyor, 5+1 hepsi birden çalmıyor ve subwooferın arka kısmı çok ciddi şekilde sıcak oluyor ( el yakmıyor ) bu konuda yardımcı olur musunuz?
Kabloyu nereye bağladınız? Televizyon mu PC mi? Misal diyelim TV'ye bağladınız. Ama siz D-Smart kullanıyorsunuz bu ne demek kaynak D-Smart demek. O zaman D-Smart cihazının arkasına optiği bağlayacaksınız. Veya Superonline TV+ veya her ne ise? TV de ancak kendi uydusu içinde var ise ve o uydu ile kullanırsanız 5+1 verir. Ve bilmeniz gereken bir nokta da misal uydu olarak varsayarsak ses 5+1 gelir ama kanallar ayrı olmaz misal stereo sesi yayarak verir yani her hoparlör aynı sesi verir.
Ancak diyelim PC'ye bağladınız veya TV'den Netflix'e bağladınız. O filmin veya izlediğiniz şeyin 5+1 desteği varsa Surround o zaman tüm efektleri verir. Sanal Surround yapar.
Son olarak dediğim ses kaynağı neyse hangi cihaz ise o cihazdan bağlanması şart. Misal eski Samsung TV vardı bende eski Android zamanları içinde uydu yok Goldmaster uydu alıcısı vardı onun arkasında optik bağlantılı olan bir modelini aldım sesi ondan alıyordum onun kumandasını kullanıyordum. Sony 5+1 vardı bende.
Ama USB'ye MKV film koyup TV arkasından USB'den 5+1 destekli film izleyince optik kabloyu TV'ye takıyordum 5+1 alıyordum.
Cihaz ısınması normaldir her cihazda biraz olur. Siz test edin farklı cihazlara bağlayın eğer bir sorun arıza vs yoksa çalışması lazım. Dediğim şekilde. PC de mesela anakartın optik çıkışı olması lazım. Eskiden çoğu anakartta oluyordu artık üst segmentlere koyuyorlar en az 5K civarı ve üstü anakartlarda bulunuyor.