Logo tasarım eleştirisi

grafikibrahim24

Decapat
Katılım
13 Ağustos 2018
Mesajlar
818
Çözümler
1
Sizce bu logo tasarımı nasıl olmuş?
Eğer kötü olmuş diyorsanız, nasıl daha iyi olabilir konusunda yönlendirir misiniz?

NOT: Müşteri beğenmedi. Aklında herhangi bir fikir yok sadece kötü olmuş dedi.

1573197458815.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"Halı Yıkama" konusundaki fontu beğenmedim. Birde Logo tasarımı karışık duruyor. Biraz daha sade olursa güzel olacaktır.
Halı yıkama deyince aklıma mavi tonlarında bir logo tasarımı geliyor ama Altın Fırça adı olduğu içim tam olarak bilemedim.
 
Bence kötülük bir şey yok. Gayet güzel olmuş bence. Hem aklında bir şey yoksa müşterinin neye göre kötü olmuş diyor onu anlamadım. Bari kafasında bir şey belirlesin sen de ona göre bir şeyler yapmaya çalış.
 
"Halı Yıkama" fontu değiştirilebilir, üsttekine benzer bir tasarım göze batmasını ortadan kaldırır. Sektör halı yıkamacılığı ise fırçanın da gözden geçirilmesi gerekebilir. Halı silme fırçalarını göz önüne aldığımızda o fırçaya yapılacak tasarım durumu kurtarabilir. A'nın altındaki fırça bana resim-tasarım sektörünü çağrıştırdı.
Bir de A'nın altındaki tasarımı yansıma olarak düşünürsek A ters konumda gibi. Daha sağ tarafa alıp derinlik katılabilirse daha hoş görünebilir. A'nın sol alt ucunu 90 derece H harfinin yanına çekmek gibi.
 
Son düzenleme:
Altın fırça ise fırça altın renginde olmalı sarı ve siyah renkler güzel durur turuncuya nazaran ve yazı fontu cidden kötü.
Logo' yu da beğenmedim çok karışık.
 
@Afkborn
@Calquter
@dansemacabre
@anticor
@dgknbzglu
@qiOTin
@Furkan Aksngr


Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, şöyle bir karar aldım: Logoyu hazırlayınca müşteriye değil size atacağım, sizin çoğunluğunuz beğendikten sonra müşteriye atacağım.
O saatten sonra da kötü olmuş derse hep beraber müşterimi hayırla yâd ederiz. :)
 
Bu haliyle renk uyumu ve font uyumu güzel olmamış ve arka plandaki boşluk çok kalitesiz gösteriyor arka plana amaca uygun efektler koyabilirsin. Altın Fırça yazısını "Copperplate Gothic Light" ile Halı Yıkama yazısını "Baskerville Old Face" R:255 G:192 B:0 rengi ile yaz. Logoda resim fırçası yerine su balonculuklu altın renkli bir fırça kullanabilirsin. Arka plan ve efekt kullanımındaki renklerde gri tonları tercih et.

Fikir vermek amacıyla yazdım sadece.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı