LOL Dikey Senkronizasyon Açılınca FPS Düşüyor

Biliyorum zaten dikey senknorizasyon açık olsun istiyorum fakat arada bir FPS 50 oluyor ve kasıyor. Bu kasmanın nedenini öğrenmek ve çözmek istiyorum.
Bunun nedenini ben de öğrenemedim yıllardır. Vsync kapalı olduğunda ortalama 150 FPS ile oynadığın oyunda 100'e düşmeyen FPS, Vsync açıp 60'a sabitlediğinde anlık olarak 45'leri bile görebiliyor.
 
Biliyorum zaten dikey senknorizasyon açık olsun istiyorum fakat arada bir FPS 50 oluyor ve kasıyor. Bu kasmanın nedenini öğrenmek ve çözmek istiyorum.
Dostum aynı sorunu ben de yaşıyorum ve yaklaşık 1 haftadır sıkıntıyı sistemde arıyorum. Normalde 160 120 fps arası oynarken bile kasıyor gibi görünüyor. 60 sabitleyince de bu sefer 50 ye falan düşüyor. Ne saçma bir problem ben de hep sistemi suçluyordum. Çözersen lütfen haber ver.
 
Bro PC'de 2 GPU var Vega olanı mı kullanıyorsun yoksa 1650 olanı mı kullanıyorsun önce buna bak V-Sync ile 60Hz panelde 50'ye nasıl düşüyorsun anlamadım.
 
Oyun içi ve NVIDIA denetim masası ayarları bu şekilde.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    63 KB · Görüntüleme: 84
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    65,2 KB · Görüntüleme: 85
  • lol ayar 1.png
    lol ayar 1.png
    755,8 KB · Görüntüleme: 102
  • lol ayar 2.png
    lol ayar 2.png
    743,5 KB · Görüntüleme: 97
Anti-aliasing özelliğinin açık olması ve gölgelerin çok yüksekte olması 1650 kartına göre biraz ağır seçimler olmuş. Gölgelerin ve resim iyileştirmenin daha iyi olması adına ekran kartın FPS'den fedakarlık yapıp bu ayarlara göre ayrıca kare üretmeye çalışıyor. Anti-aliasing özelliğini kapatmanı ve gölgeleri hiç olmasa yüksekte olmasını tavsiye ederim. Hatta sana daha iyi bir tavsiyem var ki gerçekten ekran panelin kaliteli ise LOL'de yüksek ve çok yüksek ayarlar arasında gerçekten çok fark yok. Hatta ayarları ortaya çekmen bile daha iyi olacaktır. LOL'de 2 3 çimen daha kaliteli gözüksün , yerdeki çizgiler daha keskin olsun diye ayar yükseltmeye hiç gerek yok.
 
60 hz mönitöre sahipsin v-sync açtığın anda fps 60 olur eğer 40 50 arası ise grafik ayarlarını düşürmeyi dene.Lol destek sayfası seninle ilgilenmez.İşletim sistemin nedir ? İşlemcin ekran kartın biraz bilgi ver bizlere
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı