Lol’de en güçlü diye bir şey yok. Elona ve takım komplarına göre değişir. Ama takımımda iyi oynayan bir bard veya pyke varsa çok rahatlarım. İkisinde de roam atmıyorsan rezil bir oyuncusun demektir. Bu iki şampiyon bütün lanelere etkili roamlar atabilen dolayısıyla harita kontrolünü top noktaya çıkartan iki şampiyon. İkisinde de 20 tane kill almak bir halta yaramaz önemli olan tüm lanelere gidip hem takım arkadaşını rahatlatıp hem de objektif kovalayabilmen. Bu iki şampiyon haritamda kayıpsa rahat oyun oynayamam. Yanındaki carry ile uyumun şampiyondan daha önemli. Vision gibi temel görevlerini yapıyorsan, harita kontrolün iyiyse ben bu ikisinin takımımda olmasını tercih ederim. Onun dışında lulu ve th çok iyi koruyabilen 3v2 attırabilen güçlü supportlar. Yuumi çok sıkıcı olsa da 2v5 attıracak kadar güçlü şampiyon fakat bazı eksiklikleri var tabi. Tabi LoL artık meta oyunu oldu. Meta köpeği olmadığın sürece kazanmak çok zor. Eskiden kimsenin oynamadığı şampiyonları alıp öğrenirdim çok da etkili olurdum. Fakat artık öyle değil. İnsanlar en çok ne oynuyorsa onu oyna.
Edit: Oyunun en işlevsel en müthiş şampiyonlarından birini unutmuşum Nautilus. Ama buna çıldırmış gibi sup itemları alanlardan olma. İlk sup itemini al sonra full tank kas. Mutlaka 3. İtem Gargoyl çık. Ölümsüz oluyorsun. Bir ara jungle oynuyordum naut ile.