LoL Gamesense nasıl öğrenilir?

swynZz

Decipat
Makaleler
1
Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
asus dual 4060 msi b560m pro-e i7 11700kf 2x16 gb 3200 mhz ddr4 ram
500 gb ssd

Samsung odyssey g4
cloud 3
dareu a950 pro 1k hz
spirit of aim blue hybrid
Mchose ace 60 pro
LoL her lane oynuyorum nereden iyileşmem gerek) platım ama gamesense konusunda eksiğim, matchup ve karakterimin limitlerini nerede neye basmam gerektiğini biliyorum. Ama harici bir bilgim neredeyse yok SUP harici her şeyi oynuyorum.
Jungle'da Kayn Warwick Hecarim Kha'Zix oynuyorum topta voli Warwick midde Kassadin ADC de Aphelios Kai'Sa Caitlyn oynuyorum.

Jungle'da gank farm objektif iyi biliyorum objektiften önce farmlarımı alıyorum gelmeden önce base atıp timingi yakalıyorum jg da iyiyim ama top mid ADC nasıl daha iyi öğrenirim bir de genel gamesense.

LoL her lane oynuyorum nereden iyileşmem gerek) platım ama gamesense konusunda eksiğim, matchup ve karakterimin limitlerini nerede neye basmam gerektiğini biliyorum. Ama harici bir bilgim neredeyse yok SUP harici her şeyi oynuyorum.
Jungle'da Kayn Warwick Hecarim Kha'Zix oynuyorum topta voli Warwick midde Kassadin ADC de Aphelios Kai'Sa Caitlyn oynuyorum.

Jungle'da gank farm objektif iyi biliyorum objektiften önce farmlarımı alıyorum gelmeden önce base atıp timingi yakalıyorum jg da iyiyim ama top mid ADC nasıl daha iyi öğrenirim bir de genel gamesense.
Profesyonel maçları izlemek ve en önemlisi profesyonel oyuncuların yayın veya videolarını izleyerek gamesense konusunu geliştirebilirsin.

Rolüne göre profesyonel oyuncu olan yayıncıları izleyip ufak notlar al ve sonrasında bunları pratik yap.

LoL'ü izleyerek.

Profesyonel maçları izlemek ve en önemlisi profesyonel oyuncuların yayın veya videolarını izleyerek gamesense konusunu geliştirebilirsin.

Önerdiğiniz kanal oyuncu var mı?
Espor maçı izlesem bile neden öyle bir şey yaptığını nereden anlıyacağım.

Önerdiğiniz kanal oyuncu var mı?
Espor maçı izlesem bile neden öyle bir şey yaptığını nereden anlıyacağım.
Jungle için Closer, mid lane için Naru, bot lane için kesinlikle baba (zeitnot) derim.

Taowb izliyorum zaten en sevdiğim o teşekkür ederim.
Closer sayesinde de objektif timingini öğrendim.
Objektif timinginin yanı sıra rakip Jungle'yi tahmin etme konusunda da çok iyi gelişirsiniz.

Taowb izliyorum zaten en sevdiğim o teşekkür ederim.
Closer sayesinde de objektif timingini öğrendim.
Top lane öğreniceksen lütfen taowb izleme, hatta türk oyuncu izleme, ama illa izlicem diyorsan youtube taki closerın eski maçlarını izle o yeterli onun dışında bir rolü öğrenmek istiyorsan o rolün yabancı otplerini izle.

Özellikle rolün/şampiyonların otplerini izlersen en iyi verimi alırsın, örneğin adc jinx için tonirel, draven için exofeng, mid askhan için phantom gibi örnekler devam eder. bu sayede hem rolü hem şampiyonları öğrenirsin ve genel olarak bu saydığım otpler videolarında/yayınlarında oyunu anlatıyor, örneğin solarbacca (gangplank otp) izlerken top lane ni nasıl freezelediğini, neden base attığını, ne zaman base atacağını gibi detayları söylüyor ve bunu otplerin hepsi yapıyor.

Bunun sebebi otpler oyuna soloq gözüyle bakıyor, profesyonel oyuncular 5v5 takım oyunu olarak bakıyor. Örneğin naru hala masterdayken, akshan otp "phantomtv" şuan chall hatta scrim atıyorlar.

Not: "Porofessor" uygulamasını indirip kullanın blitz senpai gibi yardımcı uygulamarın en iyisi ve ücretsiz, bunu söylememim sebebi oyun içi timerları tutuyor spellerden bahsetmiyorum, siz blue yu aldınız aldıktan sonra ne zaman çıkacağını gösteriyor ve bunu karşı jungle campları içinde yapıyor bu sayede invade gidip campların boş olduğunu gördüğünde bile haritanda campların ne zaman çıkacağını gösteriyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-29 235352.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-29 235352.png
    595,6 KB · Görüntüleme: 17

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı