Hazır sistem neden toplama bilgisayarlardan daha kötü olur?

Cenker1

Hectopat
Daha fazla  
Mesela az önce internette gördüm. Biri gidiyor bir kasayı tahmin ediceğiniz sitelerin birinden "Gaming" diye aratarak buluyor. Aynı bilgisayarı da parçaları alıp toplayarak kuruyor ve toplama olanla arasında dağlar kadar fark var. Neden hazır sistemlerde sonuç böyle?

Mesela az önce internette gördüm. Biri gidiyor bir kasayı tahmin ediceğiniz sitelerin birinden "Gaming" diye aratarak buluyor. Aynı bilgisayarı da parçaları alıp toplayarak kuruyor ve toplama olanla arasında dağlar kadar fark var. Neden hazır sistemlerde sonuç böyle?
Fiyatı azaltmak ve göz boyamak için genellikle PSU ve anakart tarafından kısılıyor sistem ucuzluyor ve insanlar umursamıyor alıyor.

Hazır sistemlerde kullanılan parçalar genelde elde fazla olan ve satılmayan ürünlerden oluşuyor ve kurulumu daha kolay diye insanlar uygun fiyata alıp geçiyor performansa bakmıyor. Farkındaysaniz çoğunun kasa ve PSU kısmında kimsenin önermedigi markalar kullanılıyor neredeyse hepsinin anakarti en giriş seviye nadiren giriş orta arası oluyor. İslemci ve ekran kartı iyi gerisi ucuz ve kalitesi tatmin edici olmayan ürünler.

Şu anda videonun devamını izliyordum. Adam kasayı açıyor oyun testinden sonra ana kart normalinin 2 katı filan küçük 😃
Sağlam hazır sistemler yok değil ama az yani toplama indirim kovalanarak çok mantıklı.

Bende ilk bilgisyarımi toplama aldım ama 2019 senesinde parçalar gerçekten kaliteliydi (DA-V3.5 sistem). Yeni sistem almak için araştırmaya başladım hangi sisteme baksam tatmin olmuyordum en sonunda kendim tek tek en uygun fiyata parçaları seçip sipariş verdim sonra birleştirip taş gibi sistem topladım. Aynısını hazır almak istesem belki 10k fazla vermek durumunda kalırdım kesin.

Anakart ve PSU larda ciddi kısılmalar yapılır. Ayrıca diğer komponentler de sağlam markalardan seçilmez. Örneğin Samsung un M.2 SSD'leri kullanılmaz veya RAM'ler bilindik markalardan seçilmez. Bu yüzden sistemler ucuz lakin güvenilmez hale gelir. Bunun yanında çoğu hazır sistemde kullanılan komponentlerin markası modeli vs. söylenmez. Sanki 2. el ürün alıyormuş gibi bir hissiyat oluşturuyor bende.

Çoğunlukla toplama ile aynı paraya daha iyi performans alabiliyorsun ha fiyat faktörü önemli bir kriter burada bileşen kalitesi ve fiyata göre hazır sistemde değerlendirilebilir.

Ozellikle oyun odakli sistemlerde muthis cambazliklar yapiyorlar parcalarda.

• RTX 5090 koyduk sov yapiyoruz diyor; bakiyorsun 5090 kartlarin en dusuk kalibredeki urun gamindan.
  • Inanilmaz aio sogutucu hem de 360mm diyor; bakiyorsun adi sani belli olmayan, hadi olsa dahi ufledigi hava radyatorun diger tarafina bile gececegi supheli fanlarin dizildigi altyapi.
  • Corsair ram bile koydum ama oyle deme diyor; bakiyorsun frekanslar, gecikmeler icler acisi.
  • Anakart ve psu konusuna hic girmiyorum bile, arkadaslar zaten gerekeni soylemisler o konuda.
  • 2 TB koca nvme SSD de var diyor; bakiyorsun okuma yazma sureleri can cekisiyor, incelemesi dahi zar zor bulunuyor.

Bu tarz cambazliklar yuksek butceli hazir sistemlerde daha da icler acisi halde bu arada.

Ozetle; kendiniz arastirmanizi yapin, kendiniz toplayin eger cok istisna bir durum yoksa.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı