LOL oynarken çözünürlük fark eder mi?

istifa

Centipat
Daha fazla  
Selamun aleyküm arkadaşlar. Ben kasa toplayacağım ve monitör ne alsam bilemiyorum. LOL oynarken monitörün büyüklüğümü yoksa Hz mi önemli?

Büyük monitör olarak; AOC 31.5" Q3279VWF 2560x1440 5ms / 75Hz DP / DVI / HDMI / VGA LED FreeSync Monitör

Hertz olarak; AOC 27" 27G2U 1920x1080 1ms 144Hz HDMI / DP / VGA FreeSync Oyuncu Monitör

Büyük monitörün AMD FreeSync özelliği var. Benim işlemci AMD Ryzen 5 2400G. Önümüzdeki yıllarda RX 580 8 GB ekran kartı alacağım. Bu yüzden büyük monitör alasım var ama 75 Hz ve 2K. Hertz'i yüksek olan mönitör ise 144 Hz. 2 monitörü de alasım var ama LOL oynarken Hz mi yoksa inch mi önemli bu soruyu sizinle paylaşmak istedim. Yardımınız için teşekkürler!

Not: Başka monitör önerebilirsiniz.

Topladığım sistemin özellikleri;

İşlemci: AMD Ryzen 5 2400G 3.6GHz
Anakart: ASRock A320M-HDVR4
RAM: Adata DDR4 16 GB (2x8GB) 3200MHz
SSD: Adata SU630 240 GB
HDD: Samsung 180 GB (bu eski kasadan kalma özelliklerini tam bilmiyorum)
Kasa: Dark N10 Advenced 500W +80 Bronze 5x12 kırmızı LED fanlı

Bir şey daha eklemek istiyorum. Ekran kartını alınca LOL oynarken FPS 144 ün altına düşmüyor. Bu da 144 Hz olan mönitörü alma isteğimi arttırıyor.

Benim tasarladığım sistem ile videodaki sistem aynı değil ama FPS çok fazla değişmez diye düşünüyorum.

Link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
32 inc monitör VA, 27 inc ise IPS panel. Her türlü 27 olan daha iyi. TN ve VA panellerin görüntüsü çöp. Kenardan bakmaya kalksan ekran görünmez. Ekran kartın varken 250 300 FPS rahat görürsün merak etme.

Yenileme hızı LoL gibi oyunlarda çok farkettirir. 32" oyun için yüksek bir değer alışmak çok çok zor olabilir. Bu yüzden her şekilde 144 Hz bir monitör almanızı tavsiye ederim. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi VA paneller kötü panel değiller. TN panelden uzak durun VA ya da IPS olsun alacağınız cihaz. Ayrıca alacağınız parçaları araştırsaydınız keşke. O SSD ile sorun yaşayan bir ton insan var forumda.

Son düzenleme:
Ben TN panel tercih ettim monitörde. Kenardan bakma olayı doğru fakat oyun oynarken de sonuçta yandan bakmıyoruz. Kişisel görüşüm TN panelde yansıma as olduğu için gözü daha az yoruyor.

Yenileme hızı LoL gibi oyunlarda çok farkettirir. 32" oyun için yüksek bir değer alışmak çok çok zor olabilir. Bu yüzden her şekilde 144 Hz bir monitör almanızı tavsiye ederim. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi VA paneller kötü panel değiller. TN panelden uzak durun VA ya da IPS olsun alacağınız cihaz. Ayrıca alacağınız parçaları araştırsaydınız keşke. O SSD ile sorun yaşayan bir ton insan var forumda.
SSD yi M2 SSD yapma kararı aldım. Biraz bakındım harbiden de varmış sorun yaşayan. Teşekkürler!
Ben TN panel tercih ettim monitörde. Kenardan bakma olayı doğru fakat oyun oynarken de sonuçta yandan bakmıyoruz. Kişisel görüşüm TN panelde yansıma as olduğu için gözü daha az yoruyor.
Senin dediğinde doğru aslında oyun oynarken yandan bakmıyoruz ki.🤔

SSD yi M2 SSD yapma kararı aldım. Biraz bakındım harbiden de varmış sorun yaşayan. Teşekkürler!

Senin dediğinde doğru aslında oyun oynarken yandan bakmıyoruz ki.🤔
TN panel diğerlerine göre daha ucuzdu aldığım dönemde. 75hz 1ms 21.5 inç Acer monitörü 580 TL ye almıştım. Film için zaten TV den izliyorum. Sadece oyun için oturunca ekstra özellikle fiyatı artırmanın bir önemi yok bana kalırsa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı