LoL'de bronzdan nasıl çıkılabilir?

Hocam öyle de elohell diye bir kavram var 2-3 sezon bronz olan biri 20 ala ala çıkmak için uğraşmak zorunda ya da sıfırdan hesap açacak.
2-3 sezon bronzda kalan adamın zaten plata çıkması saçma olur. Oyunu bilen birisi 2 günde çıkar bronzdan. 3 Sezondur çıkamıyorsa daha oyunu öğrenmesi gerekiyordur. Öğrendikten sonra zaten 20-20 alarak çıkması da zor olmaz, sadece zaman alır. Elo hellde de zaten art arda oyun kazandığın zaman çıkarsın.

2-3 sezon bronzda kalan adamın zaten plata çıkması saçma olur. Oyunu bilen birisi 2 günde çıkar bronzdan. 3 Sezondur çıkamıyorsa daha oyunu öğrenmesi gerekiyordur. Öğrendikten sonra zaten 20-20 alarak çıkması da zor olmaz, sadece zaman alır. Elo hellde de zaten art arda oyun kazandığın zaman çıkarsın.
1737321853751.png

Kral şu oyuna bak bi takımda en çok katkı, en çok hasar supportta. Ormancı 3900 vurmuş. Top lane kill alamamış. Adc desen supportundan az gold kasmış. Şu maçta lp kaybetmek şimdi benim suçum mu? Bunun açıklamasını istiyorum. Böyle adamlar varken biz nasıl bu eloda kalmayı hak ediyoruz anlamadığım mevzu bu. (Bu konu açıldıktan sonra oynadım bu maçı)

1737413882383.png

Şuna bir bakın hocam. Ne olur bir bakın ya şimdi şu an bitti maç yemin ederim bakın şunu yazıyorum ya Technopat arkada açıktı bittiği an buraya atıyorum. Yok ya gerçekten lose aldım yine. 10-4 oynadım bota 50 defa ping attım çıkmıyorlar. Botta 26 kere ölmüşler. 26 kere öldüler zaten bitti oyun şuna bakın bir de Miss Fortune çıktı aşağıdan ağızıma bir tane Q atınca yarım canım gidiyor zaten.

1737414053799.png

Bakın oyun başında seçim yaparken supporta dedikki Illaoi midir nedir ismini tam bilmiyorum supa alma o çarı dedik aldı. Katarina'ya bakmanızı istiyorum adam 11-6 değil mi? Bc ile birlikte ikisi bana mid lanede gang attı ikide iki attım ikisini de kestim. Katarina doğal olarak baktıki lanede ona nefes aldırmıyorum. Sağdan soldan kill toplamaya başladı. Bende Katarina lanede olmadığında direkt olarak Bot'a ping atıyorum ve 1 tanede değil 7-8 kere artık maskimum kaç kere atılıyorsa. Adam hala daha gidip kule altındaki rakipleri kesmeye çalışıyor. Kata gidip ikisini de öldürüyor ya da kill alıp çıkıyor. Adam böyle böyle bana yetişti lanede bir şey yapmadım. Zaten bir zaman osnra kimse lanede durmuyor. Takım savaşlarında bir şey yapamadık zaten. Junglemiz büyük ihtimal engelli zaten her yerde satıyor takımı. Bilmiyorum artık ne yapacağımı.

Son düzenleme:
Artık "Taşıyamıyorum" demek yerin "Neden taşıyamıyorum?" demeye başlayın, mümkünse zümrüt veya üzeri seviyelerde oynayan bir kişi/arkadaş ile konuşup sizin maçlarınızda ne hatalar yaptığınızı göstermesini isteyin. Videolar izleyerek "elo kasmak" için neler yapılması gerektiğini, nasıl oynanması gerektiğini öğrenin. Hani destek oynasanız tamam derim ama orta koridor, üst koridor veya ormancı olarak maç taşıyamamak sizin sorununuz. Baktınız alt koridorunuz can çekişiyor, adamların 26 kere ölmelerini beklemeyin ve alt koridora gidip onlara yardım edin, onları öne geçirin. Gözünüzü kapatıp bütün oyun boyunca kendi koridorunuzda gezerseniz maçı kazanamazsınız. Nerelerde hata yaptığınızı görün, kendinizi geliştirin ve en önemlisi tek başınıza dereceli oynamayın. Unutmayın, rakibiniz sizinle aynı seviyede olduğu için aynı oyundasınız.

Artık "Taşıyamıyorum" demek yerin "Neden taşıyamıyorum?" demeye başlayın, mümkünse zümrüt veya üzeri seviyelerde oynayan bir kişi/arkadaş ile konuşup sizin maçlarınızda ne hatalar yaptığınızı göstermesini isteyin. Videolar izleyerek "elo kasmak" için neler yapılması gerektiğini, nasıl oynanması gerektiğini öğrenin. Hani destek oynasanız tamam derim ama orta koridor, üst koridor veya ormancı olarak maç taşıyamamak sizin sorununuz. Baktınız alt koridorunuz can çekişiyor, adamların 26 kere ölmelerini beklemeyin ve alt koridora gidip onlara yardım edin, onları öne geçirin. Gözünüzü kapatıp bütün oyun boyunca kendi koridorunuzda gezerseniz maçı kazanamazsınız. Nerelerde hata yaptığınızı görün, kendinizi geliştirin ve en önemlisi tek başınıza dereceli oynamayın. Unutmayın, rakibiniz sizinle aynı seviyede olduğu için aynı oyundasınız.
Hocam neden illa taşımak zorundayım? Herkes kendi sorumluluğunu yapsa zaten böyle bir şey olmayacak. Ayrıca lanem de durmuyorum zaten ultimi bota topa atmaya çalışıyorum. Anlatmaya çalıştığım adam orda çıksa ölmese ne taşımak zorunda kalıcam nede başka bir şey yapmak zorunda kalıcam.

Eki Görüntüle 2403049

Şuna bir bakın hocam. Ne olur bir bakın ya şimdi şu an bitti maç yemin ederim bakın şunu yazıyorum ya Technopat arkada açıktı bittiği an buraya atıyorum. Yok ya gerçekten lose aldım yine. 10-4 oynadım bota 50 defa ping attım çıkmıyorlar. Botta 26 kere ölmüşler. 26 kere öldüler zaten bitti oyun şuna bakın bir de Miss Fortune çıktı aşağıdan ağızıma bir tane Q atınca yarım canım gidiyor zaten.

Eki Görüntüle 2403050

Bakın oyun başında seçim yaparken supporta dedikki ıllaoi midir nedir ismini tam bilmiyorum supa alma o çarı dedik aldı. Katarina'ya bakmanızı istiyorum adam 11-6 değil mi? Bc ile birlikte ikisi bana mid lanede gang attı ikide iki attım ikisini de kestim. Katarina doğal olarak baktıki lanede ona nefes aldırmıyorum. Sağdan soldan kill toplamaya başladı. Bende Katarina lanede olmadığında direkt olarak Bot'a ping atıyorum ve 1 tanede değil 7-8 kere artık maskimum kaç kere atılıyorsa. Adam hala daha gidip kule altındaki rakipleri kesmeye çalışıyor. Kata gidip ikisini de öldürüyor ya da kill alıp çıkıyor. Adam böyle böyle bana yetişti lanede bir şey yapmadım. Zaten bir zaman osnra kimse lanede durmuyor. Takım savaşlarında bir şey yapamadık zaten. Junglemiz büyük ihtimal engelli zaten her yerde satıyor takımı. Bilmiyorum artık ne yapacağımı.

İlk olarak bir lane ve bir şampiyon seç öğrenebileceğin ve taşıyabileceğin sonra da sadece kendine yatırım yapman gerektiğini aklına kazı sana yararı olan bir TF değilse bulaşma. Bu eloda çok kötü oynuyorlar genelde ben arkadaşla normal sıralı girince karşıma demir bronz karışık atıyor oradan biliyorum çok rahat taşınabilecek yerler.

Screenshot_20250121_131504_Chrome.jpg

Mesela bu oyunda takımda lane kazanan yok bot 20 kere ölmüş ama çok kolay bir şekilde kazanıyoruz çünkü tek başıma 20 killi Kai'Sa ve Milio'yu kesebiliyorum. Oyun 30 dakika olmadan bitiyor dalga geçermişcesine bitiriyoruz bir de.

Hocam neden illa taşımak zorundayım? Herkes kendi sorumluluğunu yapsa zaten böyle bir şey olmayacak. Ayrıca lanem de durmuyorum zaten ultimi bota topa atmaya çalışıyorum. Anlatmaya çalıştığım adam orda çıksa ölmese ne taşımak zorunda kalıcam nede başka bir şey yapmak zorunda kalıcam.
Evet herkes kendi sorumluluğunu yapsa gerek olmayacak ama yapmıyorlarsa da "Takım kötü geldi ya tüh." demek yerine elini taşın altına koyup taşıyacaksın. Kendini geliştir, neyi yanlış yaptığını bul ve doğrusunu öğren zamanla otomatik olarak çıkarsın.

1737482682319.png
Bugün girdiğim tüm maçlar. MaaşAllah alırım bozulmaz umarım :D

1737575497502.png

Şuan son girdiğim maç. Malesef yine takım yüzünden kaybettik diyebilirim. Şunuda fark ettim her ne kadar karşımdaki adamı geri bıraksam da oyundaki denge çok kötü olduğu için oynayamaya da biliyoruz. Kaşırdaki sett 1 itemken adama cehennem ızdırabı çektirmeme rağmen sadece 4 kill ile toparlandı. 2 item olduktan sonra adam hasar almaz oldu zaten.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2403737Bugün girdiğim tüm maçlar. MaaşAllah alırım bozulmaz umarım :D

Eki Görüntüle 2404842
Şuan son girdiğim maç. Malesef yine takım yüzünden kaybettik diyebilirim. Şunuda fark ettim her ne kadar karşımdaki adamı geri bıraksam da oyundaki denge çok kötü olduğu için oynayamaya da biliyoruz. Kaşırdaki sett 1 itemken adama cehennem ızdırabı çektirmeme rağmen sadece 4 kill ile toparlandı. 2 item olduktan sonra adam hasar almaz oldu zaten.
Mahvolmuş çıkmamışsın o yüzden hasar vuramıyorsun. Takımda da tryn dışında alan yok o da tek yiyordur. Gayet kazanılabilecek bir oyunmuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı