LoL'de counter jungle nasıl engellenir?

Aura0

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
2 3 yıl önce LoL'de Shaco oynuyordum, bırakmıştım. Bu hafta tekrar başladım yeni bir hesapla. Hesap yeni olduğu için pek cj (counter Jungle) yemiyorum ama bugün bir maça girdim, rakip jg sürekli bana cj attı. Ben nasıl bunu engelleyebilirim ya da ben nasıl cj atarım?

2 3 yıl önce LoL'de Shaco oynuyordum, bırakmıştım. Bu hafta tekrar başladım yeni bir hesapla. Hesap yeni olduğu için pek cj (counter Jungle) yemiyorum ama bugün bir maça girdim, rakip jg sürekli bana cj attı. Ben nasıl bunu engelleyebilirim ya da ben nasıl cj atarım?
Takım arkadaşlarınız ile olan iletişiminiz çok önemli. Bol bol ormanıza görüş atmanız gerekiyor, ct jungle yediğinizi gördüğünüz an takım arkadaşlarınızdan yardım istemeniz gerekiyor eğer gelirlerse ormanınızda kesersiniz ama baktınız size uyum sağlamıyorlar o zaman siz de direkt ct jungle atmanız gerekiyor. Mesela oyunun başında red'inize ct jungle yiyorsanız direkt siz de onun redine gitmeniz gerekiyor vs. vs. gibi.

Düşük elo oyuncuları genelde haritaya bakmadığı için yardıma gelmeyeceklerdir. Bu yüzden düşük elodan çıkana kadar Olaf, Warwick, Trundle gibi 1 vs 1'i güçlü şampiyonları tercih ederseniz cj yediğinizde rakip oyuncuyu kesebilirsiniz.

O senin redini alıyorsa bırakacan koşacan onun redine. Mavini alıyorsa bırakacan koşacan mavisine. Eğer düşük eloysa zaten totem falan yoktur ormanında hiç bir şey belli olmaz birde gaga kurt kesersin mis.

Sen tek başına engelleyemezsin takım arkadaşlarının geçerken totem atması gerek. Ya da kontrol totemi alıp bırakacaksın her geri dönüşünde.

Mid ya da top ile pre girmeyi deneyebilirsin. Cj yediğinde yardım istemen daha kolay olur. Oyun başı rakip ormancinin görüşünü almaya çalışıp tersine cj atmayı deneyebilirsin. Bazı ormancilarin red mi blue side mı başlayacağı kestirilebilir ancak düşük eloda hızlı orman dönme meselesinin pek takıldığı görülmemiştir. Karşı orman görüşünü alıp aynı path'i de izleyebilirsin. Bu sana counter gank atma şansı da sunar. Oyun başı alınan görüş, stratejine göre oyunun gidişatını etkiler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı