Lol'de ekran kartı kullanımı sıfır

fatihakturk

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel I5 12600KF
Asus Prime H610M K D4
Asus DUAL RTX 4060 8 GB
16 GB Ram (2x8)
Samsung 980 Pro 1 TB
Cooler Master MasterLiquid ML240L
Meslek
Yazılım Yüksek Mühendisi
Lütfen yardım etmeye çalışacak arkadaşlar yazıyı baştan sona okusun.

E5200
ECS G31 MT-7
AMD Radeon HD 4830 1 GB 256 bit GDDR5
2 GB RAM DDR2

300 powerli bir sisteme sahiptim.

Lol'e girdiğimde FPS çok düşük oluyordu. Darboğaz var gibi gösteriyor ama diğer oyunlarda sıkıntı olmuyor. İlk başta RAM 4 GB yaptım değişiklik olmadı

(Temiz format filan attım o arada.)

Daha sonra güç kaynağı yetersiz diye düşündüm 400W power aldım yine değişen bir şey olmadı.

En sonunda işlemcimi Q8300'e yükselttim yine bir şey değişmedi. AMD Software'den en son yazılımı güncelledim yine değişmedi. Hatta eski işlemcide ekran kartı daha çok çalışıyordu. Artık kafayı yiyeceğim. Aşağıya resimleri atıyorum bi inceleyin bilen birisi varsa lütfen yardım etsin arkadaşlar.

Lol ve COD oyunlarında değerlerin resimlerini ekledim. Cod'da en ufak darboğaz yok ancak LOL'de çalışmıyor ne yaparsam yapayım düzeltemedim. Oyun başı ve ara ara yüzde 10 - 15 - 20 civarı olsa da genel olarak bu seviyelerde.

yenilol.jpg
yenicod.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun GPU'da ama siz ekran kartı hariç her şeyi değiştirmişsiniz. Keşke önce ekran kartını değiştirseymişsiniz.
Merhaba. Siz öyle mi yapardınız? Bi darboğaz sorunu var gibi görünüyor. 6 pinli ekran kartım var ve 300w power.
R7 250 aldım lakin sorun devam ediyor.
Bios ayarları varsayılana dönderilip, Spread Spectrum ayarı disabled yapılınca sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Lol'ün ilk clienti ile oyun clienti farklı olduğu için yükleme yapılmadan dosya aktarımı ile geçirilmiş kurulumlarda bu sorun sıklıkla oluşur.

D:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_game_client\releases\0.0.1.186

(numaralar farklı olabilir) klasöründeki league of legends.exe dosyasını amd'nin driver programında ekran kartıyla çalıştırılacak programlara eklemeniz gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı