LoL'de farm nasıl yapılır?

umutskywalker

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2020
Mesajlar
212
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar diğer konularında oyunun iyi olduğumu düşünsem de farm konusunda çok geri kalıyorum. Örneğin adc oynarken ben 40-50 farmda kalırken rakip adc 100 olmuş oluyor. Farm kontrolünü nasıl geliştirebilirim?
 
Son vuruş atmaya çalış. Sana çok fazla hasar atacaklarsa geri çekil 3-4 farm kaybetmek kill vermekten iyidir. Minyon dalgası yönetimi konulu videoları izle. Ne zaman ittireceğini ne zaman donduracağını bil. Base atacaksan senin minyonların rakip kulenin altına girene kadar ittir. (Rakiplerin minyon kaybetmesine sebep olur ve sen dönene kadar dalga sana geri dönmüş olur.) Kulenin zorunlu ittireceğide aklında bulunsun. Rakip minyonlar içerisinde TF yapmaya çalışma çok fazla hasar yersin minyonlardan. Zamanla alışırsın.
 
Son düzenleme:
Senin minyonlarının rakip minyonlara attığı vuruşları takip ederek son vuruş at.
 
Minyonlara o anki hasar duruma göre her zaman son vuruş yapmaya çalışmalısın. Her item ile aynı hasara sahip olamadığın için minyonlara verdiğin hasarı sürekli takip etmelisin. Bu şekilde son vuruş için güzel bir takibin olmuş olur. Gerisi de sadece koridorun durumunu kontrol edip minyon kesmeye kalıyor.

Normal şartlarda minyon sayın dakikaya oranlı olmalı. Misal olarak 10. dakikada 100 ve 20. dakikada 200 minyon. Bu oranı ne kadar iyi tutturabilirsen minyon kesme başarın o kadar iyi olur.
 
Herkes son vuruş anlatmış. Adam minyon kontrolü diyor. Mesela lanede son vuruş atıp, rakip de son vuruş atarken ona yetenek isabet ettirmek üstünlük verir. Bir diğer husus ise rakip ölü ise hızlıca lanenin itilmesini sağlamak ve farmları rakibe kaybettirmek olur. Bununla birlikte topçu minyonlar geldiği zaman base dönersen kaybı minimuma indirmiş olursun.
 
Minyonların canlarının ne zaman ne kadar azaldığını bilmen gerek. Mesela kule altındaki buyucu minyonlari alabilmen için oyunun baslarinda kule vurmadan 1 kere kule vurduktan sonra 1 kere vurman gerek. Bunun gibi yontemleri var. Bunlari ezberlemek icinde bol bol adc oynaman lazim. Bir de lane freeze ve push olayi var. Ejder, dive gibi durumlar için laneyi freezlemen gerekiyor veyahut rakip gerideyse kule altindan cikmiyorsa altin kaybettirmek için yapilabilir. Pushu ise rakip lanede degilse farm kaybetsin diye yapilir. Mesela rakip Jungle'nin gelme ihtimali varsa hizlica laneyi pushlayip cannon vaweden bir onceki dalgada base atarsin ki rakip pushlayamasin. En önemlisi de oyun sonuna doğru farm yapmayı bırakmamak. Baron yokken botta 1 dalgaya split atip takimina donmen, surekli orman kamplari kesmen gerek. Baron varsa topta olmalisin. Farmi birakacagin tek zaman Full item 18lvl oldugun zamandir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı