LOL'de Gümüşte Kaldım

Selam arkadaşlar. Son 14-15 maçtır üst üste lose (derecelide) alıyorum. Mid laneden 5-1, 5-2 gibi çok iyi bir skorla çıkmama rağmen bot jung ve top aşırı kasmış oluyor ve skorum 6-6'ya kadar düşüyor ve lose alıyorum. En son 5-6 maç önce gank aldım. Acaba Riot'un tanıdığına mı sataştım da böyle oluyor? Geçen maç bari top geçeyim dedim bu sefer mid feedledi. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2-3 gün oyuna girme, lose streak'a bulaşmışsın Metayı takip et, arkadaşın var ise onunla gir. Birbirinizin açığını kapatırsınız, tek başına kasılsan bile bazı karakterlerin taşıyıcı özelliği yok. Örneğin Twisted Fate oynarken 1v9 atamıyorum

Çıkmak istiyosan tek atan herolar al rahatına bak. Ben ormana kayn,kha,reng alıyorum plat4e kadar 0 lose ile çıkabiliyorum.

6 Senedir LOL oynuyorum tam 2 sene Gold hard stack kaldım sinirden ağlıyordum sana tavsiyem şunlar maça girince ya da lobideyken sa de adamlarla az konuş baktın adamlar toxic ya da yaşı küçük olan kanser kardeşlerimizden direkt herkesi sustur solo oynuyorsan ormanı susturma gang isteyebilesin
Sevdiğin müzik türü hangisi ise oynarken onu dinle bir diğer ve en önemli kural çok adam öldürmek sana oyun kazandırmaz bunu zor yoldan öğrendim oyun takibi ve eşya bilgisi oyun kazandırır karşındaki adama göre item dizilimi yap ve sen lanede üstünsün ama diğer lane eziliyor minyon push yapıp sürekli roam at ama minyon push yapmadan roam atma sen kötü duruma düşersin şu an Master olarak oynuyorum bunları öğrenirsen sende çıkarsın.

Map kontrolün iyi olmalı örneğin yampiri savaşlarını iyi takip etmelisin Jungle geri düşerse tüm takım kaybedebilir. Farm odaklı oyna solo oynuyor isen adam base attığında kuleyi ittir ve karşı Jungle'nin golemlerini vb kes. Mid oynuyorsan roam kabiliyeti yüksek Hero'lar al. Jungle oynuyorsan objektif odaklı oyna Hero'ların ilk levellerde ne yapabileceğini öğren.(Son olarak en önemlisi! Takımın toxic ise /sustur all çek.)

Ben kaç sezon sonra Plat'a çıktım. Yapabileceğin en iyi şey metayı, Youtube'u takip ederek güçlü pickler alman ve gerekirse güçlü bulduğun tek heroyla oyna. Yapabiliyorsan mutlaka oyunu bilen, tilt olmayan, flame atmayan bir Jungler arkadaş bul. Onu yönlendirerek team fightlar yapmalısın. Örneğin, arkadaşın Amumu, Seju vs gibi tank alıyorsa CC'lediği heroları sana söyleyerek sen de ekstra damage atabilirsin. Tıpkı Knight taktiği, Priest debuff atar sen damage atarsın bu kadar basit. Ayrıca her şey team fight demekle olmuyor. Jungle eğer geriye düşerse hiçbir görevi yapamıyor bunda da suçlu Jungle değil, koridordaki kişilerin mantıksız seçimleri, geriye düşmeleri etken. Olabildiğince koridoru ittirip Jungle beraber yan koridorlara gidip TF atmalısın, ejder almalısın. Adamın öne geçmesi için onu takip ederek, tarafsız yaratıkları kesmesine yardım etmelisin. Ben hatırlıyorum mesela botlane de double kill alıp, ejdere yardım pingi atmama rağmen hala minyon ittiren bir botlanemiz denk geliyor.

Şimdi öncelikle lig yükselmek için oyunu biliyor olman lazım genel oyun bilgisine sahip olmazsan çıkabileceğin max lig plat olur o da high elo değil zaten. Öncelikle burada dürüst olman gerek. Bu oyunda kime sorsan kimse kötü oynamıyor herkes mükemmel oynuyor ama hep takım yüzünden kaybediyor falan. Herkesin kötü oynadığı oyunlar olur eğer bu oyunları görmezden gelip kendini geliştirmezsen bulunduğun ligden çıkamazsın. Şimdi herkesin iyi ve kötü oyunları vardır. Mesela iyi oynadığın bir oyun var ama takım kötüyse senin yapman gereken şey diğer koridorlara yardımcı olup onların da öne geçmesini sağlamak, moral vermek. Eğer sen gerideysen ve takım iyi durumdaysa yapman gereken tek şey gerekirse farmda geri kalmak pahasına karşı rakibe kill vermemek. Eğer kill verirsen adam hem seni kesmiş olacak hem farmları daha rahat kesip çok daha kolay kasılabilecek. Takımın önde olsa bile senin karşındaki rakip snowballa bağlarsa kaybetme ihtimaliniz olur. Mesela normalde 10 oyundan 5 tanesini kazanıyorsun diyelim. Eğer bu sayı 4e düşerse lig düşersin. Lig yükselmek için bu sayıyı 6-7'ye yükseltmelisin. Zaten her maçı kazanmak gibi bir ihtimal yok herkes her maçı kazanamaz birilerinin de kaybetmesi lazım ama %50 kazanma oranı ile oynayacağına %60-70 kazanma oranı ile oynarsan lig yükselirsin.
Şimdi aklıma geldiğince oyunda yapman gereken ve yapmaman gerekenlerden bahsedeceğim.
Eğer jungle oynuyorsan yapman gereken en önemli şey karşı jungleı takip etmek. Onun nerde olduğunu bilmen gerekiyor ne yapacağını takip etmen gerek onun üstünde baskı kuracaksın ki senin takımına rahatça gank atamasın. Eğer takımın yardım istiyorsa görmezden gelme. Özellikle oyunun ilk dakikalarında botlane çok önemli. Botlanei kaybeden ejderi de kaybeder kuleyi de kaybedip gold olarak iyice geriye düşersiniz. Burdan sonra da toparlamak öyle kolay değil rakibin hata yapması lazım yapmazsa kaybedersiniz. Jungla ilgili daha çok şey var da bir yorumda anlatılacak kadar kısa şeyler değil öğretici yayınlardan daha iyi bir şekilde öğrenebilirsin. Jung için en önemli uyarı da eğer gank atacaksan ne zaman atacağını bilmelisin. Örneğin gideceğin lanede rakip minyonlar çoğunluktaysa GİTME. Çünkü öyle bir pozisyonda gank atarsan hem rakip oyuncu minyonların hasarının avantajını kullanarak sizi kesebilir hem kesmese bile o aksiyon sırasında senin takım arkadaşın minyon kaçırarark geri kalabilir. Tr junglarının çoğu jung oynarken ne zaman nerde olması gerektiğini bilmiyor. Eğer sen de bilmiyorsan bunları öğrenmeden jungle seçme çünkü oyunda çok kilit bir rol ve tek başına oyunu kazandırabilir de kaybettirebilir de.
Eğer midlane oynuyorsan çok dikkatli olmalısın tek hatan oyunu kaybettirebilir. Tr oyuncuları genelde mid oynamayı bilmez giderler mide karşıdakiyle birlikte farmlarlar falan. Ama midlane gerektiğinde topa ve bota roam atmalı ve karşı mid gidiyorsa o da gitmeli. Tr midleri genelde karşı mid roam atsa bile gitmez sadece ss vermekle yetinir ama bazen botlane öyle sıkışık bir durumda kalır ki rakip gelse bile çıkamayacak durumda olur burda midin yapması gereken şey karşı mid oyuncusunu takip etmektir eğer yapmazsa farm iterse sırf 1 dalga minyon için oyunu satmış olur.
ADC oynarken aslında oyun başında senin yapabileceğin pek bir şey yok çünkü oyunun yanındaki supa ve takımın mid ve junguna bağlı. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıp takıma ayak uydur. Late oyunda ise adc daha belirleyici bir konumda oynuyor adcnin genel olayı el çabukluğu. Takım savaşlarında en aktif oynayan rol adcdir sürekli kite yapması ve pozisyonunu değiştirmesi eğer değiştiremiyorsa en iyi pozisyonda durması lazım. ADCnin diğer rollere göre daha fazla oynanış zorluğu var ve oyunun ilk aşamalarında çok belirleyici bir rol olmadığı için lig yükselmek için tavsiye etmiyorum.
Solo oynarken yapacağın en önemli şey eğer rakip seni kesebilecek güçteyse gerekirse minyonları kaçır ama ölme. Zaten başta da demiştim eğer ölürsen kartopu etkisine bağlar ve lvlde de geri kalırsın ama ölmezsen, minyonları almasan bile yakında olduğun için lvl farkı yemezsin. Böylece eşit lvlde olduğunuz için rakibin seni kesmesi daha zor olur ayrıca geride durarak ormancının gelmesi için daha rahat bir ortam hazırlarsın.
Support oynarken birçok sorumluluğun oluyor wardları temizlemek ve bazı önemli noktalarda ward olması senin görevin. Genelde tr oyuncuları sup oynamaz ama her 3 4 maçtan birinde oto doldurdan sup geldiği için destek rolünde en az 5 şampiyon bilmekte fayda var. Tank, healer, mage hepsinden birer tane bilmek faydalı olacaktır. Tr oyuncularında gereksiz bir ego var ben sup oynamam diye. Support da oyundaki rollerden biri ve sup oynamayı da bilmen gerekir.
Genel olarak her şampiyonu en az iki üç kere oynamış olman yararına olur böylece rakip şampiyonun hasarını veya yapacaklarını daha rahat tahmin edebilirsin.
Takıma moral ver. Tr oyuncularının yine yapmadığı bir şey moral vermek aksine çok iyi yaptıkları ise moral bozmak. Genelde takım arkadaşın ölünce zaten öldüğünü ve hata yaptığını kendisi de bildiği halde "napıyorsun" tarzı tepki göstermek onun daha iyi oynamasını sağlamaz aksine daha da tilt olur ve normalde bile yapmayacağı hataları yaparak daha kötü oynamasına neden olabilir. Bir şey deme ya da olumlu konuşmaya çalış. Sıkıntı yok diğer pozisyonda keseriz.
Özetle bu oyunu kazanmanın en önemli iki kilit noktası oyun bilgisi ve takım oyunu. Ne zaman nerede ne yapacağını bilmelisin. Takımınla oynayıp motive etmelisin. Bunları yaparsan zaferler kendiliğinden gelir zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…