LoL'de nasıl gelişirim?

xenita

Centipat
Daha fazla  
İyi günler dilerim. 3 senedir LoL oynuyorum yaklaşık 6.6k saatim var. 1 senedir golddum ve esnek girerek plata çıktım. Art arda birçok Win aldıktan sonra plata çıktım. Top lane oyuncusuyum ve genellikle rakiplerim zümrüt, elmas liglerinde oluyor. Şikayetci değilim tabii ki mmr yükselmiş olsa gerek ve oyunculuklar da gelişti. Fakat artık eskisi gibi ezici şekilde laneing yapamıyorum safe kalmak zorunda oluyorum rakiplerim bana göre iyi oynuyor. Bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim diye sormak istiyorum. Çünkü +30 LP alıyorum plat 3 ligi'nde. Daha yükselebilirim yani. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikro oyun bilginizi geliştirin. Mesela rakibi kule altına aldığınız bir oyunda sürekli dürtün ve o sizin canınızı azalttığında aşağıdaki nehirden can alın ardından gidin. Oynadığınız karakteri iyi öğrenin, üst koridor ve orman karakterlerini iyi öğrenin. Totem kullanın, kontrol totemi kullanın. Oynadığınız karakterin counterlarını (türkçesini bulamadım bu kelimenin.) Ve sizin counterladığınız karakterleri iyi öğrenin. Mümkünse orman oynayan iyi bir preniz olsun ve bu Prey'le sesli konuşun.

İyi günler dilerim. 3 senedir LoL oynuyorum yaklaşık 6.6k saatim var. 1 senedir golddum ve esnek girerek plata çıktım. Art arda birçok Win aldıktan sonra plata çıktım. Top lane oyuncusuyum ve genellikle rakiplerim zümrüt, elmas liglerinde oluyor. Şikayetci değilim tabii ki mmr yükselmiş olsa gerek ve oyunculuklar da gelişti. Fakat artık eskisi gibi ezici şekilde laneing yapamıyorum safe kalmak zorunda oluyorum rakiplerim bana göre iyi oynuyor. Bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim diye sormak istiyorum. Çünkü +30 LP alıyorum plat 3 ligi'nde. Daha yükselebilirim yani. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
İyi forumlar. Ben de toplane oyuncusuyum ve rankım grandmaster. Eloboost yapmışlığım da oldu hesap kasıp sattığım da. İlk olarak peak liginize ilk çıktığınızda zorlanmanız normal. O elonun oyun anlayışına yavaş yavaş alışırsınız. Oyunda genel olarak daha iyi olmak istiyorsanız gamesense konusunda bir şeyler yapmalısınız. İsterseniz ünlü toplanerlerin (BrokenBlade gibi) maçlarını izleyebilirsiniz. Doğru zamanda totem atmalı, dalga kontrolünü çok iyi yapmalısınız. Ve tabii ki matchup bilgileri de çok önemli. Buna ek anlatılacak çok şey var. Ne zaman split atılmalı, ne zaman fightlara gelmeli gibi. Burada özet geçtim.

Esnek oynuyorsan tek başına girmeni tavsiye etmem, lig yükseldikçe rakiplerin iki, üç, beş kişi birlikte girebiliyor. Bu da doğal olarak senin için dezavantaj, tekli/çiftli tarafı hem daha rekabetçi hem de bireysel performansını daha iyi ölçebileceğin bir yer.

Bunun dışında şampiyon havuzundaki şampiyonlarda iyi olan oyuncuların YouTube'daki maç tekrarlarını izleyerek karşılaşmaların kırılma noktalarını ve gerekli bilgileri edinebilirsin. Bu sırada hem koridor hem de harita genelinde bilgi edinmen mümkün olacak. Bazı kanallar yorum da ekliyor, onlara da göz atabilirsin.

Tabii ki pratik yapmak en önemlisi, oyunun temel kısımlarını (harita ve koridor bilgisi, minyon dalgalarını kontrol edebilmek, orman zamanlamalarını bilmek vb. makro bilgiler) iyice oturtabilmen de gerekiyor. Bu iki konuda geliştiğinde EUW tarafında Elmas II ve Türkiye'de Ustalık liglerine çıkman oldukça kolaylaşacak. Bu noktadan sonra bireysel yetenek, karar mekanizması, şampiyon hâkimiyeti de büyük önem kazanıyor.

Neticede öğrenme isteğine ve oyuna ayıracağın vakte bağlı olarak gelişeceksin.

Soloq oyna, daha bireysel performanslara dayanıyor, şampiyonun incelikleri, laneing ve dahasını profesyonel oyuncuların soloq maçlarını izleyerek gelişebilirsin, Zeus, Kiin, Doran, BrokenBlade izleyebilirsin örnek olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı