LoL'de ormanın görevi

Oyunda jungle ın 1. görevi muhakkak baskı altında kalan koridoru rahatlatmak ve global görevleri takip etmektir. Gank için gittiği koridorda kill alır veya salar bu oynadığı şampiyon la alakalı birazda ama kill salmak zorunda değil rakip oyuncuyu farm da ve level da geri bırakması en kötü spell kullanmaya mecbur bırakması bile 1. görevini yerine getirdiğini gösterir. Tüm koridorlar rahat ise counter jungle oynayabilir böylelikle takım arkadaşlarını dolaylı yoldan rahatlatmış olur. 2. Görevi takımı organize edip uyararak Ejder,Baron,Kadim gibi buff ları takip edip takımına kazandırmaktır.

Son düzenleme:
Bence gang atıldığında kill salma saçma birincisi kil kime kalırsa kalsın karşı bot,solo veya mid oyundan düşüyor neticede.Önemli olan globalleri yapabilmesi ejder,vadi,baron gibi.Ormanı iyi wardlaması lazım.Onun haricinde iyi harita takibi olması lazım yani kill saldın salmadın zorunluluğun yok bence.

Yeni metada artık orman kampı temizlemenin önemi çok büyük. Öncelik kampları seri şekilde temizlemek. Kamp süreleri azaldı, tecrübe puanları çok değişti. Gang atabilirsin fakat başarısız olursa senin kaybın olur. (Bu esnada karşı ormancı senin ormana girer, vadi veya ejderi keser)
Öncelik kamplara verilip, kendinizin güçlenmesidir.
Ve en önemli görevi küfür yemektir ormanının rolü TR'de.
İyi forumlar. 😊

Ormancının belirli görevleri vardır doğru fakat bu oyunun durumuna göre farklılık gösterebilir. ormancının görevleri haritada görüş sağlamak, karşı ormancıyı oyundan düşürmek( Ct jungle) ve koridorların durumuna göre baskın atmak. lakin karakterlere göre de değişiklik gösteriyor yani tank ormancı oynayan birisi baskınlarda öldürme salmalıdır çünkü o takım savaşlarında hasarı üstlenir, ama yüksek hasar ormancısı oynanıyorsa koridorun duruma göre öldürmeyi sizde alabilirsiniz takım arkadaşınızda. ayrıca kaybeden koridora kesinlikle baskın atmayın ! sizde oyundan düşersiniz.

League of Legends oyununda şu rolün görevi şu rolün yapması gereken diye bir şey yoktur. Nehir ve orman görüşünü sağlamak, bulunduğu koridorda baskılı oynamak, objektifleri toplamak bütün takımın sorumluluğudur. Oyunun en zor iki rolü olan ormancı ve destek rolleri en aktif roller olmakla birlikte diğerlerine nazaran harita üzerinde daha aktif oynamaları gerekir. Oyunun amacı belli; kuleleri alıp merkezi alan oyunu kazanır. Bu yüzden herkesin iyi oynadığını varsayarak, ormancının skorları ve altınları hiper taşıyıcıya bırakması oyunun özellikle geç aşamasında bütün takımın rahat bir şekilde haraket edebilmesini sağlar. Ha siz altın kümesinde oynuyorsunuzdur, taşıyıcılara güvenmiyorsunuzdur, o zaman altın ve skorları kendiniz toplayabilirsiniz. Ama tek başınıza taşıyacak kabiliyetiniz olsa diğer yandan da altın kümede oynamazsınız değil mi :) LoL bir takım oyunudur. Şu görev şunun bu görev bunun diye bir şey yok.

Oynadığı karaktere göre de değişir tabii skorları takım arkadaşlarına verip vermemek. Ama bu düşüncedeyse rekabetçi olarak hiç yol katedemeyecek, emin olabilirsin. Çünkü böyle düşünceye sahip biri çok büyük ihtimalle oyunun yalnızca skor odaklı olduğunu sanıyor, rotasyon bilmedikten sonra oyunu kapatamazsın, zaman ilerledikçe de üstünlüğünü kaybedersin, sonunda da oyunu. Özellikle de bu sezon, oyun daha da takım oyunu olma yolunda. Eğer jungler olarak objektiflere koşamıyorsa, rotasyon yapamıyorsa ve sadece skor peşinde koşuyorsa Dragon Soul'u alamayacak, iki Herald'ı da kullanamayacak, bunları yapsa bile yine rotasyon yoksa o oyunu kazanamayacak. Bu durum yaşandığında kişi neden hard stuck olduğunu sorgulamak, gelişmek yerine takım arkadaşlarına salyalar akıtmayı tercih eder.

Şu görselleri buldum, TR'de Grandmaster 250LP, EUW'de Master 90LP'ydim, master hesabımı kasarken sezon bitmişti. Peaklerim iki farklı sunucuda Grandmaster ve Master olmasına rağmen, bu oyunlarda iyi skorlara sahip olmama rağmen kazanamamıştım, çünkü takım callarımı dinlemiyordu, oyunu kapatamadık, haliyle de kaybettim hepsini. Bana pek dokunmuyordu, zaten kazandığımda 36LP geliyordu o zamanlar, iki oyun atsam o oyuncularla bir daha karşılaşmayacağımı biliyordum, onlar bir kaybettiriyordu ancak ben o kaybetme sonrası 8-9 maç üst üste kazanıyordum.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
6 senelik orman main olarak cevapları okumadan dalıyorum. Bir ormancı oyunu dengeleyen kişidir. Yani top oyunu kaybediyorsa topa koşup dengelemeli. Bu tüm laneler için geçerli. Eğerki karakteri buna elverişli ise sadece tek başına kill çalarakta görevini adabıyla yerine getirebilir. Buna ormancı kendisi karar verebilir ancak. Tabi bu dediğim platin ve üstü için geçerli. Ormancı bana sorarsan en önemli roldür. 5 senedir Hecarim main olarak söylüyorum. Yeri gelince full ad kasar adc teklersin yeri gelince full tank kasıp bütün takımı savunursun. Yeri gelince sadece görev yapar arkadaşlarını beklersin. Takım oyunu sonuçta herkesin görevleri var ve bu görevler her saniye gelişen olaylarla değişebilir. Bu oyunu bağımlılık yapıcı olan şey de bu sanırım.

Şuan ki metada ormanın koridorlara gidip skor aldırmaktan ziyade global görevleri yapması daha avantajlı olur. Biliyorsunuz Riot yeni getirdiği ejderhalarla global görevlerin önemini vurguladı. Tabii ki koridorlara gidip takım arkadaşlarına skor aldırtacak ama global görevleri yapması kesinlikle daha önemli şuan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı