Steam Lossless Scaling $1.75

Boşuna para vermenize gerek yok, kendi sitesinden ücretsiz indirebiliyorsunuz zaten.
Yalan yanlış bilgi verme insanlara öyle bir şey yok. Ücretli satılan bir ürünü adamlar kendi sitelerinde neden ücretsiz versin önce bir mantık kur. Kendi sitelerine girdiğin zaman programın Steam sayfasına yönlendiriyor zaten satın almak için.

En son güncel haline parayı basıp aldım kullandım hiçbir işe yaramıyor. Belki bende çalışmamış olabilir ama ne kadar ayar varsa denedim hep başarısız. Deneyin ayarlayın işe yaramazsa geri iade ediniz.

LS'yi doğru kullanabilmeniz için:

- LS de bir miktar GPU'ya yük bindirdiği için oyunun GPU'yu (veya APU'yu) %80-85 altında kullanıyor olması lazım. Aksi durumda fps düşecek veya oyunun performansı düşecektir. Rivatuner ile GPU kullanımını takip edebilirsiniz.

- LS'yi kullanacağınız zaman "overlay" denen oyun görüntüsü üzerinde bilgi veren minik pencereler LS'nin çalışmasını bozabilir. Misal HWInfo'nun veya Lenovo'nun donanım "overlay" bilgi ekranı LS'nin düzgün çalışmasını engelliyor. Bu tip bilgi ekranları LS'nin gerçek fps değerini algılamasını bozabildikleri için düzgün çalışmasını engelleyebilirler. Yine Rivatuner tercih edilmeli.

- Ekran kartınız zayıfsa veya APU ise 2x'den fazla seçili olmasın ve Rivatuner'dan fps'yi 30'a sınırlayın (sadece oyunu sınırlayın, global veya default olarak sınır koymayın). Oyunun bindirdiği yük daha düşükse 36-40fps'ye, hatta 60 fps'ye çıkarabilirsiniz limiti.

- LS'nin fps gösterimini aktif ederek düzgün çalışıp çalışmadığı görülebilir, 30/60 değerini görüyorsanız iyiye işaret.

LS düzgün çalıştığı zaman belirgin bir akıcılık artışı olur oyunda, farketmemeniz mümkün değil. Kişisel tecrübeme göre AMD AFMF'den daha düzgün çalışıyor şimdilik. Legion GO ile kullanıyorum ve benim için vazgeçilmez uygulamalardan biri haline geldi.

LS'yi sadece oyunlarda değil, filmlerde, Youtube'da ve benzeri video platformlarında da çalıştırabilirsiniz. Çalıştırmadan önce videoyu tam ekran yapın sadece.

Son düzenleme:
4K montiörümde 4K çözünürlükte tüm oyunu bozuyor grafikleri görüntüyü kıpkırmızı yapıyor işlenmemiş grafik gibi o yüzden bana göre çöp :D tüm ayarları da denedim.

LS'yi doğru kullanabilmeniz için:

- LS de bir miktar GPU'ya yük bindirdiği için oyunun GPU'yu (veya APU'yu) %80-85 altında kullanıyor olması lazım. Aksi durumda fps düşecek veya oyunun performansı düşecektir. Rivatuner ile GPU kullanımını takip edebilirsiniz.

- LS'yi kullanacağınız zaman "overlay" denen oyun görüntüsü üzerinde bilgi veren minik pencereler LS'nin çalışmasını bozabilir. Misal HWInfo'nun veya Lenovo'nun donanım "overlay" bilgi ekranı LS'nin düzgün çalışmasını engelliyor. Bu tip bilgi ekranları LS'nin gerçek fps değerini algılamasını bozabildikleri için düzgün çalışmasını engelleyebilirler. Yine Rivatuner tercih edilmeli.

- Ekran kartınız zayıfsa veya APU ise 2x'den fazla seçili olmasın ve Rivatuner'dan fps'yi 30'a sınırlayın (sadece oyunu sınırlayın, global veya default olarak sınır koymayın). Oyunun bindirdiği yük daha düşükse 36-40fps'ye, hatta 60 fps'ye çıkarabilirsiniz limiti.

- LS'nin fps gösterimini aktif ederek düzgün çalışıp çalışmadığı görülebilir, 30/60 değerini görüyorsanız iyiye işaret.

LS düzgün çalıştığı zaman belirgin bir akıcılık artışı olur oyunda, farketmemeniz mümkün değil. Kişisel tecrübeme göre AMD AFMF'den daha düzgün çalışıyor şimdilik. Legion GO ile kullanıyorum ve benim için vazgeçilmez uygulamalardan biri haline geldi.

LS'yi sadece oyunlarda değil, filmlerde, Youtube'da ve benzeri video platformlarında da çalıştırabilirsiniz. Çalıştırmadan önce videoyu tam ekran yapın sadece.
Cyberpunk 2077'de 50 fps aldığım için denemek istedim. Dediğiniz akıcılık durumunu hissettim ancak garip bir donma hissi olmaya başladı. Sanki lag varmış gibi çok kısa sürelerle oyun takılmaya başladı. 2077 için önerebileceğiniz bir ayar var mı? 5600@4.6Ghz ve 6700XT@2650Mhz ikilisini kullanıyorum,

Cyberpunk 2077'de 50 fps aldığım için denemek istedim. Dediğiniz akıcılık durumunu hissettim ancak garip bir donma hissi olmaya başladı. Sanki lag varmış gibi çok kısa sürelerle oyun takılmaya başladı. 2077 için önerebileceğiniz bir ayar var mı? 5600@4.6Ghz ve 6700XT@2650Mhz ikilisini kullanıyorum,
GPU kullanımını izlemek lazım, eğer LS ile kullanırken %100'e ulaşıyorsa anlık olarak o sırada fps düşüşleri yaşanabilir ve lag /stutter hissiyatı oluşabilir. Ben oyunların ayarlarını genelde GPU kullanımı %80'i geçmeyecek şekilde yapıyorum ve Cyberpunk da dahil olmak üzere 30 fps limiti ile oldukça akıcı (lag/stutter olmadan) bir deneyim yaşatıyor Lossless Scaling. Cyberpunk'da lag/stutter yaşadığım tek an doku kalitesi ayarları en yüksekte iken olmuştu, Texture Quality'yi medium'a düşürünce sorun çözülmüştü.

GPU kullanımı %98-100'e ulaşmıyorsa bir ihtimal işlemci yetmiyor olabilir, işlemciye yük bindiren "Crowd Density" gibi ayarları düşürmeyi deneyin.

Asus'un ROG Ally için şu rehberi hangi ayarları düşürerek performansı arttırabileceğinizi detaylı anlatıyor. Bazı ayarlar düşürüldüğünde görsel olarak pek fark oluşmuyor:

72 fps altında kullanmanızı önermem.

Örnek olarak bir oyunda 60 FPS alıyorum diye düşünün uygulama FPS'yi tam 2X yapmıyor sanırım biraz düşürüyor ama ne kadar düşürüyor ve ikiye katlıyor? Nasıl işliyor çalışma prensibi?
İşlem yükü arttığı için 60 fps yi 48-50 ye düşürüyor misal. Sonra değer 2 ile çarpılıyor. Fps değeri ne kadar yüksekse gecikme o kadar az farkediliyor ayrıca görsel bozulma da ona göre azalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı