Lossless scaling alınmalı mı?

LemonTree68

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Steam'de lossless scaling adlı bir uygulama var. Bende ise RTX 4060 ve kardeşimin RTX 4050 laptopu var. Bu uygulamanın film, dizi YouTube gibi platformlarda da akıcılığı arttırdığını duydum ama oyunlarda RTX4000 serisi için Frame Generation, DLSS gibi özellikler varken bu uygulamayı neden alayım? DLSS veya Fg'den daha mı iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı oyunlarda çok iyi çalışıyor bazılarında çok kötü çalışıyor. Al dene pahalı birşey değil zaten bir de 30 FPS'i olmayan eski oyunlarda o kilidi kaldırıyormuş galiba.

Merhaba. Steam'de lossless scaling adlı bir uygulama var. Bende ise RTX 4060 ve kardeşimin RTX 4050 laptopu var. Bu uygulamanın film, dizi YouTube gibi platformlarda da akıcılığı arttırdığını duydum ama oyunlarda RTX4000 serisi için Frame Generation, DLSS gibi özellikler varken bu uygulamayı neden alayım? DLSS veya Fg'den daha mı iyi?

Hocam ben şahsen Ghost of Tsushima için aldım uygulamayı ve gayet iyi çalıştı. En yüksek ayarlarda 30 FPS alırken uygulamayla 80 civarı FPS aldım. Tek karşılaştığım sorun kamerayı ani döndürmelerde karakterde ufak gariplikler oluyordu ama hemen geçiyordu.

Bazı oyunlarda çok iyi çalışıyor bazılarında çok kötü çalışıyor. Al dene pahalı birşey değil zaten bir de 30 FPS'i olmayan eski oyunlarda o kilidi kaldırıyormuş galiba.
Yani film, dizi ve youtube'da görüntüyü akıcı hale getirmesi asıl ilgimi çeken ama oyun kısmında da eğer işime yaramayacaksa almayı düşünmüyorum.

Kesinlikle almalısın özellikle ilgini çeken konulardan bahsetmişsin eminim gelecekte farklı yaratıcı yollardan da kullanma fırsatın olacaktır.

Oyunlar için en büyük avantajlarından birisi emülatörlerin sistemsel sınırlamalarını aşarak performanslarını yükseltebiliyor olman. Bununla birlikte eski bazı oyunlarda fps artışı olursa oyun mekanikleri etkilenebiliyor (özellikle Final Fantasy gibi eski jrpg oyunlarında) fakat LS ile bu artışı yaparsan oyun mekanikleri aynı kalıyor.

Düşünebileceğin her türlü program için kullanabiliyorsun. İnsanların farklı performanslar almasının sebebi kullanılan ekran kartı ve fps sınırlamaları performansını odukça etkiliyor. 4000 serilerinde oldukça güzel çalışırken daha eski kartlarda performansı değişebiliyor framegeneration özelliğinin. Bazı kişiler de fpslerini olduğu gibi 2 veya 3 katına çıkarabileceğini düşünerek satın alıyor ve deneyimliyorlar. Ancak ekran kartları tam performansta çalışıyorsa bunun üzerine framegeneration yapmak ekran kartı performansını en yükseğe çekip shutter ve kasmalara sebep olmak demek oluyor. Normalde örneğin 50-60 fps alınıyorsa ekran kartında biraz boşluk bırakmak için 45fps'e limitleyip o şekilde kullanılması gerekiyor. Ancak bunu açıklayan tam bir klavuzu olmadığından insanlar bunu bilmiyorlar.

oyunlarda RTX4000 serisi için Frame Generation, DLSS gibi özellikler varken bu uygulamayı neden alayım? DLSS veya Fg'den daha mı iyi?
DLSS ve FG her oyunda bulunmuyor, örneğin yeni çıkan oyunlarda bile eğer AMD sponsoru olan bir oyun ise DLSS hiçbir zaman gelmeyebiliyor. Bulunan oyunlarda elbet kullanman daha iyi performans verebilir ancak LS program istisnasız her şeyde çalışıyor. ".gif" uzantılı dosyalar dahil. Kullanım amacın tamamen sana kalmış ve daha oldukça yeni LSFG 2.1 versionu. Gelecekte bir çok potensiyele sahip (developerine bir şey olmazsa, Ukraynalı kendisi)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı