Lossless scaling alınmalı mı?

İyi bilgisayarınız varsa almayın bir işe yaramaz zaten.
Tam aksine asıl iyi bilgisayarlda performansı çok daha iyi. 4070ti ile kullanıyorum. 120fps normalde alırken 75'e limtleyip 2x ayarda kullanıyorum çoğu zaman. Ekran kartı neredeyse 10 derece daha az ısınıyor ve kullandığı elektrik değerleri 120fps'e göre 50w daha az. Bunlarla birlikte 4000 serisi kartların framegen teknolojisi oldukça gelişmiş olduğundan gecikme yok denecek kadar az.

Oyunlar üzerinde kullanma şartı diye bir şey de yok. Video ve filmler üzerinde kullanılabiliyor, yine aynı şekilde ekran kartı ne kadar iyi ise bunlarda da görüntü performansı o kadar iyi oluyor.
 
Ben programı 1650 laptop ile kullandım dehşet ghosting yapıyordu bu yüzden akıcı hissettirmiyordu.
Bazı laptoplarda (özellikle clevo-monster abra 1650 modellerinde mevcut) BIOS üzerinde güç sınırlamaları var. LSFG çalıştırınca güç kullanımı arttığından ekran kartı yeterli gücü kapasitesi olsa bile alamayabiliyor. Bu durumlarda throttlestop ile laptop modeline göre bu sınırın modlanarak kaldırılması gerekiyor.

Aynı zamanda program üzerinde "performance mode" kullanarak da ghosting biraz azaltılabiliyor ancak BIOS limitine takılıyorsan bu etkili olmayabilir.
 
Son düzenleme:
Tam aksine asıl iyi bilgisayarlda performansı çok daha iyi. 4070 Ti ile kullanıyorum. 120FPS normalde alırken 75'e limtleyip 2X ayarda kullanıyorum çoğu zaman. Ekran kartı neredeyse 10 derece daha az ısınıyor ve kullandığı elektrik değerleri 120FPS'e göre 50W daha az. Bunlarla birlikte 4000 serisi kartların framegen teknolojisi oldukça gelişmiş olduğundan gecikme yok denecek kadar az.

Oyunlar üzerinde kullanma şartı diye bir şey de yok. Video ve filmler üzerinde kullanılabiliyor, yine aynı şekilde ekran kartı ne kadar iyi ise bunlarda da görüntü performansı o kadar iyi oluyor.

RTX 4050 var çok gaza getirdin beni 🤣
 
Dostum ben aldım FPS olarak artırdı ama fazla FPS artırmadı 5 FPS sadece. Ve çok gecikme yaratıyor program alıp almamak sana kalmış ama alınmaz bence.

Şu an sadece Rust'ta deneyebildim normalde her şey ultrada 80 filan alıyordum. Monitörüm 144 Hz olduğu için 72'ye sabitleyip X2 açtığımda 100-120 aralığında gidip geldi. Aşırı bir lag da yoktu bu arada. Tek sıkıntı ekran kartım 86 dereceyi işlemci 89 dereceyi gördü. Gerçi programla alakası yok; yaz ayı normal sanırım :/
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı