Lossless Scaling düzgün çalışmıyor

Birkaç oyunda daha denedim fakat sanırım her oyunda yeterli stabilizasyona sahip değil ya da kartım yetmiyor. Bazılarında gerçekten iyi çalışırken bazılarında ne yaptığını anlamak güç. Saçmalıyor.

Bir de bende nedense yırtılmalara izin ver seçeneği yok.

Aynı sorun bende de var FPS düşürüyor bir de uygulama bugün güncellendi bende de yok artık yırtılmalara izin ver.

Eki Görüntüle 2257641

Ayarlarım bu şekilde. Oynadığım oyunda mesela 40 FPS alıyorsam programı çalıştırdığımda önce 20 FPS'ye düşürüp sonra 40'a çıkartıyor. Bir şey değişmiyor. 3X kullandığımda görüntüyü çok bozuyor. Ne yapmam lazım?
Birkaç oyunda daha denedim fakat sanırım her oyunda yeterli stabilizasyona sahip değil ya da kartım yetmiyor. Bazılarında gerçekten iyi çalışırken bazılarında ne yaptığını anlamak güç. Saçmalıyor.

Bir de bende nedense yırtılmalara izin ver seçeneği yok.
Aynı sorun bende de var FPS düşürüyor bir de uygulama bugün güncellendi bende de yok artık yırtılmalara izin ver.
  1. Programı aktif ettiğinizde FPS düşüyor veya olması gerektiği gibi 2 veya 3 katına çıkarmıyorsa, ekran kartının oyun ve frame generationu birlikte çalıştırmak için yeterli kapasiteye sahip olmadığı anlamına geliyor.
  2. Performans modunu aktive ederek ekran kartına düşen yükü görüntü kalitesinden kısarak azaltabilirsiniz.
  3. FPS sınırlamak için RTSS gibi 3. bir program veya oyun içi fps sınırlama ayarı kullanmanız gerekiyor, bu kullanım şartlarından birisi.
  4. Program normalde aldığınız FPS değerini olduğu gibi 2 veya 3 katına çıkarma amaçlı değil. Ekran kartına bağlı olarak aldığınız FPS değerini %20-30 altında stabil alacağınız bir fps değerine fps'ini limitlemeniz gerekiyor.
  5. Program içerisindeki veya oyun içindei Vsync ayarları bu amaçla fps limiti değiller. Hedef fps limiti görevi görüyorlar.
  6. "Allow Tearing" özelliği program içerisindei Vsync ayarları içerisine taşındı. Programın "patch notes" kısmında bu belirtiliyor.
  7. Frame generation sorunsuz kullanabilmeniz için ekran kartının en az rx580 veya gtx1060 olması gerekiyor.
  8. Program oyunlara herhangi bir kod enjekte etmiyor. Performans sorunlarının en başta ekran kartında aranması gerekiyor. Ekrandaki oyun sahneleri ne kadar hareketliyse frame generation doğasından dolayı zorlanabiliyor. Örneğin oyun içi kar fırtınası gibi sürekli hareketli sahnelerde zorlanıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı