Lossless Scaling gerçekten işe yarıyor mu?

Hocam merak ettiğimde hangi tarz oyunlarda daha çok işe yarıyor mesela NFS Unbound'ta droplu 30fps ten dropsuz 60fps mi çıkarıyor?
Yani 60fps yazıp 30fps teki akicilikla oynatmıyor değil mi?
Çalışmayan oyun görmedim şu ana kadar.

Yarıyor. Ancak monitörünün yüksek yenileme hızlarına sahip olması gerekiyor. Aksi halde dikey senkron açman gerekir ve bu da hikayeli oyunlarda bile inanılmaz gecikme yapıyor.
Mesela kaç Hz olması lazım hocam monitörün? Bendeki 165 yeterli midir?

Yarıyor. Ancak monitörünün yüksek yenileme hızlarına sahip olması gerekiyor. Aksi halde dikey senkron açman gerekir ve bu da hikayeli oyunlarda bile inanılmaz gecikme yapıyor.
Açmazsak ne olur ?

Yaptığınız ayarları söyler misiniz?

Giriş gecikmesi sıkıntı yaratır mı? oyunlarda ortalama 30-40 fps alıyorum bunu 60 yapmak istiyorum.

Açmazsanız ekranda yırtılmalar oluşacaktır.
Uygulama içinde yırtılma gibi bir ayar vardı onu açsak ne olur?

Birde RTSS ile FPS sabitleme olayı falan lazımmış tam verimli kullanmak için. 144Hz monitörün varsa yarısına yani 72 civarı bir şeye sabitlemen gerekiyormus ekran yenileme hızını ki tam verimli çalışsın ama detaylarını çok bilmiyorum.

Uygulamayı satın alacağım ucuz bi şey zaten. 120 TL civarı. Umarım işe yarar laptopumda ekran kartı yok. i5 12. nesil işlemci var. Çoğu oyunda 35-40 FPS veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…