Lossless Scaling gerçekten işe yarıyor mu?

Yarıyor. Ancak monitörünün yüksek yenileme hızlarına sahip olması gerekiyor. Aksi halde dikey senkron açman gerekir ve bu da hikayeli oyunlarda bile inanılmaz gecikme yapıyor.
Açmazsak ne olur ?

En net Elden Ring oyununda denedim. 60 FPS sabit oynanıyor oyun zaten. 120 FPS sabit olarak çıkartıyor. Uygulama çalışmıyorken FPS drop yaşarken, uygulama çalışırken hiçbir şekilde FPS drop yaşamıyorum. Raft oyununda gayet iş gördü. Genel anlamda çalışıyor.
Yaptığınız ayarları söyler misiniz?

2 yıldır kullandığım bir programdır kendisi, asıl ünlenme sebebi yıl başında çıkardıkları LSFG 1 idi. LSFG 1 çıkana kadar korsan kullandım, sonrasında da satın aldım. Oyuna ve programa deneme yanılma ile düzgün bir şekilde ayar yaparsanız pek sorun yaşamazsınız ama gidip de herhangi bir video veya yazıya bakıp ayarları olduğu gibi kopyalarsanız herkesin bilgisayarı aynı olmadığı için sorun yaşayabilirsiniz. En nihayetinde çok berbat bir bilgisayarınız varsa da işe yaramıyor. Benim gördüklerim ve kullandığıma göre en az GTX1050 kartlı bir bilgisayar seviyelerinde doğru ayarlar ile keyifli sorunsuz oyun oyun oynarsınız. Oyun yerine herhangi bir düşük kalite/FPS videoyu da sorunsuz izleyebiliyorsunuz, izlediğiniz için giriş gecikmesi de hiçbir sorun olmuyor zaten.
Giriş gecikmesi sıkıntı yaratır mı? oyunlarda ortalama 30-40 fps alıyorum bunu 60 yapmak istiyorum.

Açmazsanız ekranda yırtılmalar oluşacaktır.
Uygulama içinde yırtılma gibi bir ayar vardı onu açsak ne olur?

Birde RTSS ile FPS sabitleme olayı falan lazımmış tam verimli kullanmak için. 144Hz monitörün varsa yarısına yani 72 civarı bir şeye sabitlemen gerekiyormus ekran yenileme hızını ki tam verimli çalışsın ama detaylarını çok bilmiyorum.

Uygulamayı satın alacağım ucuz bi şey zaten. 120 TL civarı. Umarım işe yarar laptopumda ekran kartı yok. i5 12. nesil işlemci var. Çoğu oyunda 35-40 FPS veriyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı