Lossless Scaling gerçekten kullanışlı mı?

Program kısmen işe yarıyor. 55-60fps aldığım oyun 100 fps civarına çıkıyor, akıcılığı farkediyorum ancak yoğun şekilde micro-stutter yiyorum.

Videolarda ise gerçekten pürüzsüz hissettiriyor.

Program kısmen işe yarıyor. 55-60fps aldığım oyun 100 fps civarına çıkıyor, akıcılığı farkediyorum ancak yoğun şekilde micro-stutter yiyorum.

Videolarda ise gerçekten pürüzsüz hissettiriyor.
Hocam işletim sisteminiz nedir? Ben 8.1'de çalıştıramadım. Bir de ücretle satın aldınız mı?

Hocam işletim sisteminiz nedir? Ben 8.1'de çalıştıramadım. Bir de ücretle satın aldınız mı?
Windows 8.1 desteklenmiyor. İşletim sistemi kaynaklı sorun olursa bu konuda çözüm bulman mümkün değil. Sistemini en azından Windows 10'a yükseltmeni tavsiye ederim eğer kullanmak istiyorsan.

Windows 8.1 desteklenmiyor. İşletim sistemi kaynaklı sorun olursa bu konuda çözüm bulman mümkün değil. Sistemini en azından Windows 10'a yükseltmeni tavsiye ederim eğer kullanmak istiyorsan.
Genel olarak işletim sistemi desteği bittiğini anlıyorum. Fakat program da mı 8 desteklemiyor. Ben bir sitede 8 10 11 yazdığını gördüm yanlış bilgi o halde. Zaten steam üzerinde de minimum 10 diyor

Programı açınca oyunlarda fazla bir fps düşüşü oluyor ve fg yapacağım derken düşürdüğü fpsyi zar zor telafi ediyor hatta video izlerken bile GPU %99 oluyor ve tam güç çekiyor. FG teknolojisi bu program ile verimsiz benim için.
GPU: RX 6600.

hocam bugün steam üzerinden 90 tl civarrı bir fiyata aldım fakat oyunlarda fps arttırmıyor rainbow ve ranch sim denedim ölçekleme türü kapalı, kare oluşturma lsfg 2.1 mod 2x ve performans on modunda oyunlarda herhangi bir fps arttırmıyor sadece oyunu 30 fps e sabitlersem biraz arttırıyor ve fps gösterme ekranında 60 tan fazla değer göstermiyor ben mi yanlış kullanıyorum acaba bir çözümü var mı

FPS limiti koyduktan sonra kullandığınızda FPS düşürürse bu ekran kartını programı aktif hale getirmeden önce %90 yük üzeri kullandığınız ve programın bu yükü %100'e getirdiğinden dolayı FPS düşmesi yaşadığınız anlamına geliyor. Eski ekran kartlarında framegen teknolojisi yeni nesillere göre yeterince hızlı değil ve daha fazla ekran kartı performansı gerektiriyorlar.

Zaten %90 üzeri ekran kartını son güçte kullanarak oynadığınız bir oyunda grafiklerden ve fps'den kısmadan framegen kullanmak mümkün olmaz.

Bunlar HWiNFO portable indirerek ekran kartı VRAM ve normal load % değerlerine bakıp program açmadan önce ve açtıktan sonra değerlerin değişime bakarak görünebilir.

Çözümü oyun grafiklerini düşürerek ekran kartı kullanımını en az 60-70%e kadar çekmek programı aktif etmeden önce. VRAM yetersizliği oluyorsa da oyun çözünürlüğünü düşürmek gerekiyor.

Ayrıca ekran çözünürlüğü ile oyun çözünürlüğünün aynı olması gerekiyor yoksa performans sorunları yaşanabiliyor. Özellikle 4K ekranınız varsa ve 1440p oyun çözünürlüğü varsa yeni frameleri 4K oluşturmaya çalışıyor ve VRAM yetersizliği yaşanabiliyor.

Tüm bunların yanı sıra bazı AMD ekran kartı modelerinde framegeneration kullanıldığında memory leak sorunu mevcut ekran kartı driverleri ile alakalı.

Son düzenleme:
FPS limiti koyduktan sonra kullandığınızda FPS düşürürse bu ekran kartını programı aktif hale getirmeden önce %90 yük üzeri kullandığınız ve programın bu yükü %100'e getirdiğinden dolayı FPS düşmesi yaşadığınız anlamına geliyor. Eski ekran kartlarında framegen teknolojisi yeni nesillere göre yeterince hızlı değil ve daha fazla ekran kartı performansı gerektiriyorlar.

Zaten %90 üzeri ekran kartını son güçte kullanarak oynadığınız bir oyunda grafiklerden ve fps'den kısmadan framegen kullanmak mümkün olmaz.

Bunlar HWiNFO portable indirerek ekran kartı VRAM ve normal load % değerlerine bakıp program açmadan önce ve açtıktan sonra değerlerin değişime bakarak görünebilir.

Çözümü oyun grafiklerini düşürerek ekran kartı kullanımını en az 60-70%e kadar çekmek programı aktif etmeden önce.

Ayrıca ekran çözünürlüğü ile oyun çözünürlüğünün aynı olması gerekiyor yoksa performans sorunları yaşanabiliyor. Özellikle 4K ekranınız varsa ve 1440p oyun çözünürlüğü varsa yeni frameleri 4K oluşturmaya çalışıyor ve VRAM yetersizliği yaşanabiliyor.
monitörüm 4k ve oyunu 1920x1080 ayarlarında kullanıyordum fakat oyunu birçok fps değerine sınırlayıp programı açtığımda herhangi bir düşüş görmedim (programsız 170 fpslerde geziyor düşük ayarlarda) sınırlamadan kullandığımda ekran donuyodu sürekli ve fps göstergesi 60ta sabit bununda bir çözümü var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı