Konuda yazılanları okumadım, kendi tecrübelerimi yazacağım. God of War oyunlarının ikisinde de kullandım ve gerçekten işe yarıyor. Görüntü bozukluğu başta biraz oluyor ama sonradan oyuna adapte falan oluyor herhalde kendine geliyor. Ya da ben alışıyor da olabilirim. Onlar dışında bir oyunda kullanmadım, GTA 5 Online'da kullanmaya çalıştım ama aksine FPS düşürdü. Online oyunlarda sanırım işe yaramıyor ama hikayeli oyunlarda çok faydalı bence.
Yarıyor ama oyundan kaynaklı olabılır smıte 2 PUBG ve öylesine (ban riski var) Valorant denedım hepsinde çalıştı ben burara ayarlarımı atayım belki işe yarar.
2X kısmı kişiseldir ne kadar artarsa gecikme ve goruntude bozuklaşmalar olur. FPS ikiye katlamak istiyorsanız 2X.
Üçe katlamak istiyorsanızda 3X.
Dörte katlamak istiyosanızda 4X alın.
Upscale açmayın gereksiz bir lag ve ghosting yapıyor.
V-Sync açmanızı öneririm hem oyunda hem de uygulamada ikisini de açarsanız yırtılma neredeyse hiç olmaz ancak ikisinden birini açınca yine yırtılma yapıyor.
G-SYNC açabilirsiniz.
En önemlisi performans ayarı onu açmak çok önemli o ayarı açmıyınca bende gecikme çok fazla oluyor ayrıca görüntüyü neredeyse bozmuyor gözle görmesi zor.
Lsfg 2.3 yapın diğeri eski sürüm sanırım tavsiye etmem.
Yakalama API dxgı olacak.
Yine belirteyim uygulamadaki eşitleme modunu V-Sync yapın.
Yazdığım her şey görselde buluyor okumak istemezseniz direkt görseldekinin aynısını yapıp deneyin.
Ben bu ayarlarla 6 adet oyun bitirdim silent 2 remake RE8 RE4 remake The Evil Within 1 ve 2
Ve Fallout 4 bitirdim. Hepsinde 60FPS 120FPS yapmak için yaptım 144Hz kullanıyorum eğer 120 değil de 144 alacağım diyosanız V-Sync açın oyunda da uygulamada 144Hz olur ama 3X yapmanız gerekir.