Lossless Scaling gerçekten kullanışlı mı?

monitörüm 4k ve oyunu 1920x1080 ayarlarında kullanıyordum fakat oyunu birçok fps değerine sınırlayıp programı açtığımda herhangi bir düşüş görmedim (programsız 170 fpslerde geziyor düşük ayarlarda) sınırlamadan kullandığımda ekran donuyodu sürekli ve fps göstergesi 60ta sabit bununda bir çözümü var mı?
FPS limitini sen 60'e ayarlamadıysan muhtemelen oyun içi bir fps limiti var. Bu Vsync'den dolayı olabilir veya oyunun kendisinde hard limit olabilir 60fps. Hangi oyunda denediğinden bahsetmemişsin ancak örneğin Elder Ring 60fps hard limit'e sahip. Sadece mod veya Lossless Scaling ile bu arttırılabiliyor.

HWiNFO ile mutlaka kontrolünü yapmanı tavsiye ederim ayrıca ekran kartı kullanım artışını ekran çözünürlüğünü 1080p'ye çekerek ve 4K'dayken. Bir çok kişide şu ana kadar 4K ekran ve 1440p oyun çözünürlüğü olduğunda bahsettiğim sorun yaşandı, 1080p çözünürlükte de bu sorunun yaşanması mümkün. Ekran kartın yüksek ise bu fazla performans kullanımını hissetmiyor olabilirsin. 2.0 Scale factor ile upscale özelliğini de kullanabilirsin alternatif olarak ekran çözünürlüğünü düşürmek yerine.

FPS limitini sen 60'e ayarlamadıysan muhtemelen oyun içi bir fps limiti var. Bu Vsync'den dolayı olabilir veya oyunun kendisinde hard limit olabilir 60fps. Hangi oyunda denediğinden bahsetmemişsin ancak örneğin Elder Ring 60fps hard limit'e sahip. Sadece mod veya Lossless Scaling ile bu arttırılabiliyor.
monitörüm 2k imiş, oyun rainbow fakat oynadığım oyundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ranch simulatorde de denedim yine aynı şeyle karşılaştım fps sürekli 60 olarak sabit dsüştüğü zaman 60 altında ki fps leri gösteriyor fakat 60 üstü göstermiyor

monitörüm 2k imiş, oyun rainbow fakat oynadığım oyundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ranch simulatorde de denedim yine aynı şeyle karşılaştım fps sürekli 60 olarak sabit dsüştüğü zaman 60 altında ki fps leri gösteriyor fakat 60 üstü göstermiyor
Programı aktif etmeden önce ve aktif ettikten sonraki ekran kartı % kullanım değerlerini paylaşır mısın? Aynı şekilde her iki durumda da VRAM kullanım değerlerini de paylaşabilir misin?

Ayrıca bahsettiğin durum muhtemelen Vsync. Monitöründe Vsync veya Gsync özelliği varsa bunlar açık mı kontrol edebilir misin? Açıksa kapatman gerekiyor özellikle Gsync kapatılması gerekiyor.

Az önce aldım denedim 2K çözünürlükte 65*80 arası FPS 110-120 arasına çıktı ve stabil çalışıyor bayağı beğendim ben. RX 6700 ekran kartı.

Birazdan alıp denemek istiyorum fakat, Alımı kart ile yapacağım eğer beğenmezsem ve iade edersem para karta geri gelir mi?

Programı aktif etmeden önce ve aktif ettikten sonraki ekran kartı % kullanım değerlerini paylaşır mısın? Aynı şekilde her iki durumda da VRAM kullanım değerlerini de paylaşabilir misin?

Ayrıca bahsettiğin durum muhtemelen Vsync. Monitöründe Vsync veya Gsync özelliği varsa bunlar açık mı kontrol edebilir misin? Açıksa kapatman gerekiyor özellikle Gsync kapatılması gerekiyor.
önce.png

önce2.png

bunlar kullanmadan öncesi hocam (fps 110-120 arası (rainbowun kendi fps ölçümü) )

sonra.png

sonra 2.png

bunlar sonrası (fps 70-90 arası (rainbowun kendi fps ölçümü) )

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı