Lossless Scaling işe yaramaz bir program

1637325894255.png


Lossless scaling daha çok oyunun kasmasına sebep oluyor ve hatta çözünürlüğü kısıyor, onun yerine direkt oyun ayarlarından çözünürlüğü kısarak daha iyi kaliteye ve daha iyi performans elde edebilirsiniz.

i5 9400F.
GTX 1650.
Sistemde denenmiştir.
 
Kurar kurmaz direkt açtım :D, hiçbir şeyini değiştirmedim.

Scale Factor'ü autoya al, FSR seç ve keskinliği 0.1 dene sonra kurcalarsın. Oynamak istediğin oyunu pencere modunda aç. Masaüstü çözünürlüğün FHD ise mesela 1600x900 ile çalıştır oyunu. Sonra oyuna tıklayıp (varsayılan) ctrl+alt+s tuşlarına bas ve oyun tam ekran olsun.
 
Oyunu pencereli modda çalıştırma zorunluluğu nedeniyle fpsye etkisi çoğu zaman çok az oluyor yada olmuyor hatta bazı durumlarda fps daha aşağı bile düşüyor. Oyunlar pencereli modda normalden daha düşük fps verdiği için pencereli moda alıp çöznürlüğü düşürmek istenen etkiyi yaratmıyor ne yazıkki. Nvidia yada AMD native sistemlerde olduğu gibi fullscreen modunda çalışabilecek şekilde ayarlanması lazım yoksa 1080p'den 900p ye gibi yakın ayarlarda bazen pencereli modun etkisiyle fps daha kötü hale gelebiliyor.
 
Scale Factor'ü Auto'ya al, FSR seç ve keskinliği 0.1 dene sonra kurcalarsın. Oynamak istediğin oyunu pencere modunda aç. Masaüstü çözünürlüğün FHD ise mesela 1600x900 ile çalıştır oyunu. Sonra oyuna tıklayıp (varsayılan) CTRL+alt+s tuşlarına bas ve oyun tam ekran olsun.

Her ayarı denedim siyah ekran da kalıyor bende interneten benim gibi siyah ekranda kalanlara denk geldim onlarda çözüm bulamamışlar.
 

Geri
Yukarı