Lossless Scaling yararlı mı?

İşletim sistemi
Windows 10

devsosisli

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
GT 650M
İşlemci
i7 3610QM
Merhaba şu anki bilgisayarımın oyun performansı o kadar da iyi değil (hiç iyi değil). Arkadaşlarım bana Lossless Scaling adında bir uygulama önerdi. Uygulamayı araştırdım ve mantığını anladım. Sizce gerçekten ise yarar mı uygulama? Ona göre alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba şu anki bilgisayarımın oyun performansı o kadar da iyi değil (hiç iyi değil). Arkadaşlarım bana Lossless Scaling adında bir uygulama önerdi. Uygulamayı araştırdım ve mantığını anladım. Sizce gerçekten ise yarar mı uygulama? Ona göre alacağım.
Azı karar çoğu zarar. Ayarları fullerseniz input lag tarzı bir şey oluyor. Yani rekabetçi oyunlar için uygun değil.

Eğer seri oyunlar değil de sakin oyunlar içinse evet belli bir yere kadar yarar.

RX 6700'de RDR2, Cyberpunk tarzı oyunlarda aldığım FPS 2 kat arttı uygulama sayesinde. Evet gecikme çok az oluyor ama oyun deneyimin inanılmaz iyileşiyor. CS2, LoL tarzı oyunlara asla önermem. Bu arada film izlerken de açıyorum 40 FPS film 80 FPS olunca da acayip güzel oluyor bence başarılı uygulama.

Bende miss gibi işe yarıyor vallahi ama oyun içinde de bazı ayarlamalar yapman gerekiyor, oyunun FPS'i ekran Hz değerinin yarısına kilitlemen gerek Lossless Scaling'in düzgün çalışması için. Oyun içindeki yumuşatma ayarlarını da kapat görüntü çamurlaşabiliyor.

Ben bir değişiklik hissetmiyorum açıkçası. Hatta kapalı iken 100FPS çok akıcı geliyor sonra açıyorum 180 oluyor ama 70FPS gibi hissettiriyor bir türelü anlamadım bunu ekran 165Hz.

RX 6700'de RDR2, Cyberpunk tarzı oyunlarda aldığım FPS 2 kat arttı uygulama sayesinde. Evet gecikme çok az oluyor ama oyun deneyimin inanılmaz iyileşiyor. CS2, LoL tarzı oyunlara asla önermem. Bu arada film izlerken de açıyorum 40 FPS film 80 FPS olunca da acayip güzel oluyor bence başarılı uygulama.

Film için ayarları ne seçiyorsunuz hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı