LOTR evrenine hakim olmak isteyen kişi hangi kitapları okumalı?

Furkan190

Decapat
Katılım
24 Mayıs 2020
Mesajlar
91
Makaleler
1
Çözümler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Başlıktan da anlayacağınız üzere LOTR evrenine bütün detaylarıyla hakim olmak isteyen bir kişi hangi kitapları, nasıl bir sırayla okumalı?
 
The Silmarillion, Hurin'in Çocukları, Beren ile Luthien, Gondolin'in Düşüşü, Bitmemiş Öyküler, Kayıp Öyküler 1 ve 2, Hobbit, Yüzüklerin Efendisi, Tom Bombadil'in Maceraları.

Kronolojik sıra bu şekilde ilerliyor. Bu şekilde okuyabilirsiniz.
Sıkılacağınızı garanti edebilirim.
 
The silmarillion, Hurin'in çocukları, beren ile luthien, Gondolin'in düşüşü, bitmemiş öyküler, kayıp öyküler 1 ve 2, Hobbit, Yüzüklerin Efendisi, tom Bombadil'in maceraları.

Kronolojik sıra bu şekilde ilerliyor. Bu şekilde okuyabilirsiniz.
Sıkılacağınızı garanti edebilirim.

Şansımı denemek istiyorum filmleri her sene 1 defa bitiriyorum ama kafamda çok fazla soru oluşuyor. Bence cevaplamamın tek çaresi kitaplardan geçiyor. Çok teşekkür ederim.
 
Önce Hobbit ile başlayıp alışmanızı tavsiye ederim, ardından Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve Silmarillion'u okuyun, devam etmek isterseniz daha çok 2. ve 3. çağlara odaklanan Bitmemiş Öyküler'e geçebilirsiniz.

Not: Tom Bombadil'in maceraları kitabının franchise ile ilgisi yok.
 
Filmlerden edindiğiniz bilgilerin yaratabileceği soruların tamamını "LOTR fandom"larından bulabilirsiniz.
Veya alacağınız tek ciltlik Yüzüklerin Efendisi bütün sorularınızı cevaplar.

Öyle bir araştırma yapmak istediğimde yaptığım araştırma sadece daha fazla soruyu getiriyor. Aynı durumu Harry Potter filmlerinde de yaşayınca kitapları okumaya karar vermiştim ve işe yaramıştı. Gerçekten ilginiz için çok teşekkür ederim. Önümüzdeki 2 ay kitaplara gömüleceğim galiba :)
 
Kronolojik sıra ile giderseniz sıkılacağınızı düşünüyorum. Zaten olaylar da kronolojik okumayı gerektiren olaylar değil. Bana kalırsa önce Hobbit ( çocuk kitabı gibidir biraz sıkabilir.) Sonra Yüzüklerin Efendisi Serisi ve daha sonra Silmarillion okunabilir. Silmarillion orta dünyanın tarih ansiklopedisi gibi diyebiliriz dünyanın nasıl yaratıldığından anlatmaya başlıyor ve zamanın noldor yüksek elflerinin hikayelerini anlatarak devam ediyor( Bana Yüzüklerin Efendisi'nden daha fazla keyif vermişti bu kitap.) Daha sonra Beren ile Luthien, Durinin çocukları, Bitmemiş öyküler ve Gondolinin düşüşü kitaplarını okuyabilirsin bunları hangi sıra ile okuduğunun bir önemi yok çünkü hepsinin kısa versiyonları zaten Silmarillionda da var yani olayların hangi sıra ile ve kabaca nasıl geliştiğini aç çok biliyorsunuz ve bazı olaylar eşzamanlı gerçekleştiğinden tam kronolojiye oturtmak biraz zor olabiliyor. Bu son saydıklarım arasında da en çok hoşuma giden Gondolinin Düşüşü kitabıdır. Hele ki bir bölüm var o kitapta gazap çekici hanedanın ölüm hücumu yaptığı bir bölüm. Orada tüyler diken diken oluyor.Silmarillion okuduktan sonra olmazsa olmaz olan şey ise Fingolfinci mi yoksa Feanorcu mu olduğuna karar vermen gerekmesidir. Ben Fingolfinciyim açıkçası.
 
Zaten 3'lemeyi okuyup Tom Bombadil'i tanidiktan sonra merakiniz artacaktir. Hatta filmlere "lan bunu nasil koymadilar, bu nasil konuya dahil olmamis" diye hayiflanmaya baslarsiniz.

Diger arkadaslarin dedigi tum kitaplari mutlaka okuyun. Silmarillion biraz sıkıcı ama bir noktadan sonra akmaya basliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı