Öncellikle merhaba dostlarım. Elimde 500 GB Toshiba hard disk var. Fakat sağlığı %48 sorum Low level format atmak sağlığı arttırır mı veya sağlığı arttırmak için farklı bir öneriniz olur mu?
Öncellikle merhaba dostlarım. Elimde 500 GB Toshiba hard disk var. Fakat sağlığı %48 sorum Low level format atmak sağlığı arttırır mı veya sağlığı arttırmak için farklı bir öneriniz olur mu?
HDD lerde LLF ye sadece son çare olarak başvurun. Verimsiz bir şekilde de olsa kullanabildiğiniz diskinizin LLF sonrası hiç kullanılamaz hale gelme ihtimali az değil.
SSD lerde durum farklı. LLF yok. Onu yerine Wipe disk veya secure erase denilen işlem var ve bu işlem SSD ye zarar vermez.
Sağlığı artırmaz ama HDD yi disk yönetimi üzerinden birim sil ile silip sonrasında biçimlendirmek diskin daha düzgün şekilde çalışmasına BELKİ sebep olabilir.
HDD'lerde LLF'ye sadece son çare olarak başvurun. Verimsiz bir şekilde de olsa kullanabildiğiniz diskinizin LLF sonrası hiç kullanılamaz hale gelme ihtimali az değil.
SSD'lerde durum farklı. LLF yok. Onu yerine wipe disk veya Secure Erase denilen işlem var ve bu işlem SSD'ye zarar vermez.
Tamamen kullanılamaz hale gelebilir, Sadece son çare olarak başvurulmalı yazdım. Bunlar nasıl sorunuzun cevabı olmuyor?
Şimdiye kadar LLF attığım tüm HDD ler çöp oldu. Sanırım 4 civarı.
Anladım hocam forumlarda LLF sonrası sağlık artışı oldu yazıyor hiç değilse %75 olsa yine yeterli ve bu işlem çok uzun sürüyor akşam 8 de başlattım yeni bitecek
Anladım hocam forumlarda LLF sonrası sağlık artışı oldu yazıyor hiç değilse %75 olsa yine yeterli ve bu işlem çok uzun sürüyor akşam 8 de başlattım yeni bitecek