Low level format ile disk sağlığı arttırılır mı?

Anladım hocam forumlarda LLF sonrası sağlık artışı oldu yazıyor hiç değilse %75 olsa yine yeterli ve bu işlem çok uzun sürüyor akşam 8 de başlattım yeni bitecek 😩
Disk sağlığı oldukça kötü veya bad sektör içeren diskleri LLF tamamen öldürüyor.
Disk sağlığı nispeten iyi olan disklerde de LL diskin ömrünü azaltır ama performans olarak biraz iyileşmeye sebep olabilir.

Disk sağlığı oldukça kötü veya bad sektör içeren diskleri LLF tamamen öldürüyor.
Disk sağlığı nispeten iyi olan disklerde de diskin ömründen yer ama performans olarak biraz iyileşmeye sebep olabilir.

Anladım hocam.

Disk sağlığı nispeten iyi olan disklerde de ll diskin ömrünü azaltır ama performans olarak biraz iyileşmeye sebep olabilir.

Hocam sevinerek söylerim ki diskin sağlığı %91'e çıktı ve şimdi diğer düşük dişleride deniyorum.

Açıkçası bitpazarından 50 TL'ye aldığım hurda PC'den çıkan disk 100 de 100 çıktı ve bu garibime gitti şimdi 1 TB leride deneyeceğim bu işlem totelde 5.30 saat sürdü.

Son düzenleme:
Açıkçası bu kadar iyi bir sonuç asla aklıma gelmezdi.
Ben 3 ya da 4 diske bad sektörleri düzeltmek için LLF attığımda tamamen kullanılmaz hale gelmişlerdi.
Yukarıda ki mesajlarda yazdığım sıfır ihtimal mesajı yanlış bilgi imiş demek ki.

Yine de siz şunu baz alın : LLF ye son çarelerden biri olarak bakılmalı. Zaten genelde sabit diskteki verileri kalıcı olarak silmek için kullanılıyor.

Yıllar yıllar önce Windows'un normal disk biçimlendrime komutu olarak LLF de vardı. Muhtemelen disklerin ömrünü azalttığı ve tamamen bozma ihtimali de bulunduğu için bu seçenek artık bulunmuyor.

Hocam sevinerek söylerim ki diskin sağlığı %91'e çıktı ve şimdi diğer düşük dişleride deniyorum.

Açıkçası bitpazarından 50 TL'ye aldığım hurda PC'den çıkan disk 100 de 100 çıktı ve bu garibime gitti şimdi 1 TB leride deneyeceğim bu işlem totelde 5.30 saat sürdü.
Şimdi aklıma geldi... Hangi programla LLF atıyorsunuz?
Yoksa programsız komut satırından mı?

Açıkçası bu kadar iyi bir sonuç asla aklıma gelmezdi.
Ben 3 ya da 4 diske bad sektörleri düzeltmek için LLF attığımda tamamen kullanılmaz hale gelmişlerdi.
Yukarıdaki mesajlarda yazdığım sıfır ihtimal mesajı yanlış bilgi imiş demek ki.

Yine de siz şunu baz alın: LLF'ye son çarelerden biri olarak bakılmalı. Zaten genelde sabit diskteki verileri kalıcı olarak silmek için kullanılıyor.

Yıllar yıllar önce Windows'un normal disk biçimlendrime komutu olarak LLF de vardı. Muhtemelen disklerin ömrünü azalttığı ve tamamen bozma ihtimali de bulunduğu için bu seçenek artık bulunmuyor.

Şimdi aklıma geldi... Hangi programla LLF atıyorsunuz?
Yoksa programsız komut satırından mı?

Direk Low level format tool hocam zaten benim deneyeceğim diskler çöp diskler geneli %10 sağlığa sahip tabii ki de 80 sağlık olan diske LLF atmam saçma olur.

Geri
Yukarı