LPG’nin Geleceği

Arkadaşlar babam LPG ustası ve iş yeri var. Bu LPG'nin ömrü ne kadardır sizce? Yani elektrikli araçlar çoğalmaya başlayınca bu çok büyük LPG markaları ne hamle yapacaktır? Örneğin Atiker, Lovato, BRC, Zavoli ve Wentgas gibi. Yani güzel bir üniversiteden mezun olamazsam baba mesleği yapacağım. Çocukluğumdan beri babamın yanında çalışırım, en az babam kadar biliyorum. Ama tek sıkıntı işin geleceği. İşin gelir kısmı bana çokça yeter de artar bile, Allah'a şükür iyi kazanıyoruz.
LPG işi bitmez. Hybrid arabaya LPG takan milletiz biz.
Hangi şehirdesiniz?
 
LPG Türkiye gibi ülkeler için daha 15 sene falan gider eğer akaryakıt bu kadar pahalı olursa. Ben Bulgaristan'da LPG satan yer görmedim araç görmedim. Orada zaten fiyatlar Dizel: 1.80 Benzin: 1.75 Bunu anlattım çünkü öyle bir ülkede durum böyleyse gelişmiş ülkelerde böyledir gibi. Yani ekonomi böyle gittiği sürece pek fark olmaz. Ha hibrit araçlar yaygınlaşırsa durum değişebilir ama vergilerden dolayı olacağını sanmam.
 
Tamamen elektriğe geçilmeden önce hibrit araçların piyasaya hakim olacağını göreceğiz. Bu araçların büyük kısmı dizel yasağından sonra benzinli ve genelde atmosferik motorlara sahip olacak.

Haliyle LPG'nin ölmesine 15-20 yıl var.
 

Geri
Yukarı