Çözüldü C# Lsb tekniğinde gizli bilgiler yanlış çözülüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sofi96

Kilopat
Katılım
1 Ocak 2016
Mesajlar
260
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba,

C# dilinde steganografi üzerinde çalışıyorum.

Lsb tekniğine göre RGB ve Alpha kanallarında bilgi saklıyorum ancak gizlenmiş bilgileri çözerken, gizlenen bilgiyi yanlış çözüyor. Herhangi bir hata almıyorum.

Yani " deneme99 " yazarak gizlediğim bir bilgiyi, " @w€~~"´€ßß " benzeri bir şekilde çözüyor. Hatalı çözme sebebini bulamadım. Kodlar sağlıklı çalışıyor ancak gizlenmiş bilgiyi çözme kısmında bir sorun var.

Color. Fromargb(a, R, G, b)); bu konu üzerinde çalışmış olan varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkür ederim.

@EkmekArasıRam @Eray T Kıymetli hocalarım sizlerin bilgisi var mıdır?
 
Son düzenleme:
C#:
[CODE]
[CODE=csharp]
code5
[/CODE]
C#:
C#:
C#:
[/CODE]
 
Son düzenleme:
Kodlama yapınıza göre çözme yapısı olmalı.

GitHub üzerinde birisi geliştirmiş.
Türkçe bir kaynak, kolay şekilde çalıştırıp projenize entegre edebilirsiniz.

 
Kodlama yapınıza göre çözme yapısı olmalı.

GitHub üzerinde birisi geliştirmiş.
Türkçe bir kaynak, kolay şekilde çalıştırıp projenize entegre edebilirsiniz.

Desteğiniz için teşekkür ederim. Bu github linkini attığınız proje başka bir kaynaktan alınıp yapılmış ve JPEG dosyalar üzerinde çalışıyor. Benim sizlere gönderdiğim kod ise PNG görseller üzerinde çalışıyor 2 si temelde kayıplı ve kayıpsız dosya türleri olarak değişiyor. JPEG dosyalar orijinal görüntünün bazı ayrıntılarının kalitesinin kaybedilerek sıkıştırılması anlamına geliyor. Algoritma kısmına baktığımızda ise çok daha fazla detaylar içeriyor. Ancak PNG kısmında LSB olarak adlandırdığımız bir teknikten yararlanıyorum.
Ben alpha kanalı olmadan başarılı bir şekilde PNG resimde gizleme yapabiliyorum. Ancak işin içerisine alpha girince olaylar karışıyor. Yani kullanıcı arka planı şeffaf bir PNG resim ekleyerek bilgi gizleme çalıştığında örnek resimde göstermiş olduğum gibi gözü ile fark edilebilecek bir alan oluşuyor.
Aşağıda kırmızı kutu içerisine aldığım alan aslında benim program ile yazdığım '' deneme99'' yazısını içeriyor ancak resmin arka planı şeffaf olunca bu şekilde şeffaf pikselleri boyuyor. Ancak ben alpha kanalınıda içerisine dahil etmek istiyorum. Sizlere alphasız doğru çalışan kodlarıda iletiyorum, en azından alpha kanalını nasıl içerisine dahil edeceğim hakkında fikriniz var mıdır ?

1683190367943.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı