Sana lsfgnin kullanmanın değişik bir yollunu anlatacağım eğer buradaysan hala. Ben bu yöntemle gecikmeyi bayağı düşürdüm eğer buradaysan yazacağım.
burdayım

DLDSR ile Lossless Scaling'i beraber kullan. Şimdi adım adım analtacağım ben kendi PC imden ve monitörümün çözünürlüğünden örnek vererek.

DSR çarpanlarından 4k çözünürlüğü açtım ben. (Normalde monitörüm 2k)
Masaüstünün çözünürlüğünü 4k ya değiştirdim.

Oyuna gir oyunu pencereli veya çerçevesiz tam ekranda monitörünün ana çözünürlüğünü seç. Benimki 2k ben 2560x1440 ana çözünürlüğümü seçiyorum oyun içinden. Masaüstü 4k olduğu için oyun küçük gözükecek ilk başta.

Lossless scaling ile scaling tipini ls1 yap. Mode u custom yapıp factor 1.5 yapıp resize before scalingi açıyorum.

Böylece oyun tam ekrana cuk diye oturuyor 2560x1440 dan 3840x2160 ya ve 2k görüntü kaybı olmadan ve gecikme baya düştü bende. Bu Factor değerini değiştirip çözünürlüğünü kendi istediğin gibi ayarlayabiliyorsun.

hocam bunu yaparsam çözünürlük artacağından fps düşmez mi

hocam bunu yaparsam çözünürlük artacağından fps düşmez mi
Oyun içi çözünürlüğün monitörünün çözünürlüğü yapıcaksın fps in düşmüyor. Masaüstün çözünürlüğü büyük olduğu için oyun normalde küçük çerçevede olması lazım lossless scaling o çerçeveyi tam ekran yapacak bu yöntemle ve gene 2k da oynuyormuşum gibi oynayacağım. Bu yöntemi yapınca gecikme baya düştü bende.

anladım. oyuna mod kurucam derken oyunu bozdum tekrar indiriyordum. sabah inince deneyeyim. teşekkürler. iyigeceler bu arada

Hocam bunu yaparsam çözünürlük artacağından FPS düşmez mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoya bak bir hocam.

anladım. oyuna mod kurucam derken oyunu bozdum tekrar indiriyordum. sabah inince deneyeyim. teşekkürler. iyigeceler bu arada
Ben god of war, gta 5 ve genshin impact te denedim 3 oyunda da bu yöntem işe yaradı bende gecikme çok iyi hissettiriyor.

gta 5 de şimdi deneyebilirim. deneyince buraya deneyimimi eklerim

gta 5 de şimdi deneyebilirim. deneyince buraya deneyimimi eklerim
Şöyle bir test yaptım bir de. Normalde framegen destekli bir oyunda reflex ile gecikme hissiyatı için mouse hareketlerini test ettim. Ondan sonra oyundaki framegen i kapattım. Lossless ve dsr yönetimi kullanarak mouse hareketleri ile gecikme hissiyatını test ettim. Neredeyse çok yakın seviye gibi hissettiriyor gecikmede.

Plasebo etkisi mi bilmiyorum ama iyi hissetiriyor cidden.

Tek kötü yanları gerçek framegenden 10FPS düşük alıyorum ve losslesde ki o artifactlenme oluyor hızlı hareketlerde. (130fps den 120 fps)

Yarın RDR2'yi indirip deneyeceğim. Bakalım onda da iyi çalışacak mı?

Son düzenleme:
bende hem fps düştü hem gecikme arttı. sadece fg açınca gecikme 17 ms oluyor. dsr ve ls 1 ölçeklemesini açtığımda 45 ms lere kadar tırmanıyor videoda kiyle aynısını yaptım.

Bende hem FPS düştü hem gecikme arttı. Sadece fg açınca gecikme 17 ms oluyor. DSR ve LS 1 ölçeklemesini açtığımda 45 mslere kadar tırmanıyor videoda kiyle aynısını yaptım.

Benim yaptığım yöntem ile yapsana resim ile anlattığım.

Bende hem FPS düştü hem gecikme arttı. Sadece fg açınca gecikme 17 ms oluyor. DSR ve LS 1 ölçeklemesini açtığımda 45 mslere kadar tırmanıyor videoda kiyle aynısını yaptım.

Oyun böyle gözükmesi lazım masaüstü bende 4K, oyun içinde gene native masaüstü çözünürlüğüm 2K. Programda dediğim ayarları yapıp scale yapıyorum tam ekranda çalışıyor mükemmel bir şekilde. Ve gecikme hissiyatı da düşüyor. Görüntü kalitesi de mükemmel.

RDR2 de de denedim şehir içinde 88 FPS alıyordum 2K da. Lossless + DLDSR ile 140FPS'e çıktı ve görüntü netliği bozulmadan ve gecikme çok iyi hissettirdi bu oyunda da. NVIDIA'nın kendi framegenini açmışım gibi çok akıcı hissettiriyor (tabii bu oyunda framegen yok normalde)

Hocam senin monitörüm 1080p ise normal çözünürlüğü, dldsr dan 2.25x DL den 2880 x 1620 çözünürlüğü açıp masaüstü çözünürlüğünü 2880 x 1620 yapman lazım.

Oyun içindeki çözünürlük ayarını da 1080p çerçevesiz veya pencereli yapıp lossles scalingdeki scaling ayarlarını ls1 type - mode custom- factor 1.5 - resize before scaling i açık yapıp losslesi öyle çalıştırman lazım.

Ben 2. full hd monitörüm ile de denedim bundada çok güzel çalışıyor gecikmesi çok düşük bir şekilde.

Gene de işe yaramıyorsa artık daha yapacak bir şey yok sanırım donanımınla alakalı bir sorundan dolayı büyük ihtimal olmuyordur sende.

Hocam senin monitörüm 1080p ise normal çözünürlüğü, dldsr dan 2.25x DL den 2880 x 1620 çözünürlüğü açıp masaüstü çözünürlüğünü 2880 x 1620 yapman lazım.

Oyun içindeki çözünürlük ayarını da 1080p çerçevesiz veya pencereli yapıp lossles scaling de ki scaling ayarlarını ls1 type - mode custom- factor 1.5 - resize before scaling i açık yapıp losslesi öyle çalıştırman lazım.

Ben 2. full hd monitörüm ile de denedim bunda da çok güzel çalışıyor gecikmesi çok düşük bir şekilde.

Gene de işe yaramıyorsa artık daha yapacak bir şey yok sanırım donanımınla alakalı bir sorundan dolayı büyük ihtimal olmuyordur sende.

Dosya Ekleri

• 1745066188380.png
    35,3 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…