bilgisayar başına geçince deneyeceğim

1080p kullanıyorum

hocam oyunu bu şekilde pencereli moda geçiriyorum şuan 1080p de çalışıyor oyun. masaüstüde 2880 x 1620. normal bi şekilde açınca gecikme 15 ila 25 ms arasında. sizin dediğiniz gibi ls1 i devreye sokunca hem 10 fps kadar düşüyor hemde gecikme 30ms in üstüne çıkıyor. yanlış yaptığım bişiymi var

Dosya Ekleri

• 1745083197612.png
    755,5 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:

Hocam şimdi normalde framegen oyuna eklenince her türlü gecikme artar, NVIDIA'nın kendi 4000 ve 5000 serisi ekran kartlarında ki gerçek framegen de bile artıyor normalde. Şimdi şöyle bir şey var lossless scaling de ki gecikme ile NVIDIA'nın gerçek framegeninde ki gecikme aynı değil DLDSR'sız Lossless Scaling'i kullanınca. Hiç fark ettin mi bilmiyorum ama düz normal bir şekilde 2X lossless ile framegen eklenince ki gecikme çok fazla hissettiriyor. DLDSR yöntemi ile lossless i kullanınca normal lossless de ki gibi çok yüksek gecikme yapmıyor. Neredeyse NVIDIA'nın kendi framegen i kadar akıcılık oluyor oyunda. 10 FPS kadar düşüyor demişsin de bu 2X yükseltilmiş FPS'den mi düşüyor onu tam anlamadım sizin orada kastettiğinizi. Benim kendi denediklerime göre RDR2 de native 2K da DLDSR kapalı iken şehir içinde 88 FPS alıyordum. DLDSR ve lossless metodunu deneyince görüntüden kayıp vermeden FPS 138-145 civarlarına çıktı 2X modu ile ve gerçek framegenin gecikmesi kadar gecikme arttırıyor. Yani losslessi düz DLDSR'sız kullanınca daha çok bir gecikme hissediyorum. Bir de siz programda ölçekle yaptıktan sonra oyuna dönünce küçük penceredeki oyununuz tam ekrana yayıldı mı?

Bir de siz MSI Afterburner'den gecikmeye bakmaya çalışıyorsun sanırım bu Lossless Scaling'in ekranının gecikmesini algılayamıyor da olabilir. Ama FPS nasıl artmıyor sizde onu hiç anlamadım hocam normal losslessi düz şekilde kullanınca artıyor mu?

Lossless de ki FPS gösterme seçeneği açık mı sizde çünkü MSI Afterburner sana gerçek FPS'ini gösterir lossless ile arttırdığın FPS'i göstermez.

Son düzenleme:
normal şekilde hiç bir ölçeklenme ayarı yokken sadece freme gen açınca fps 2 katına çıkıyor gecikmede max 25 ms oluyor. sizin bahsettiğiniz ayarı açınca nedense bende ekstra gecikme artıyor 30 ms in altına düşmüyor. nvidianın fps grafiğinden de kontrol ettim ms doğru gözüküyordu. fps düşme konusundada lsfg nin fps i düşüyor normalde 60/120 olan fps 60/80 60/100 60/110 falan oluyor oyun içinde. normal şekilde sadece frame gen açınca düşmüyor. belkide ekran kartının kas gücü ile alakalı olabilir. veya mimari farkı. 4070 ile 2060 arasında devasa bir kas gücü farkı var çünki.

GT1030 kullanabilirsin 2. ekran kartı slotu varsa kasanda.

GT1030 kullanabilirsin 2. ekran kartı slotu varsa kasanda.
gt1030 sorun çıkarmaz mı? yabancı forumlarda düşük kart önermiyolardı. kasamda pcie x1 girişi var 2 tane bir tanesine dönüştürücü ile takacaktım.

GT1030 sorun çıkarmaz mı? Yabancı forumlarda düşük kart önermiyolardı. Kasamda PCI-e X1 girişi var 2 tane bir tanesine dönüştürücü ile takacaktım.

Şöyle ben oyun oynarken GT1030 ile Frame Gen'i kullanabiliyordum no man skyda
Bayağı işe yaramıştı kaldırabileceği bir yük VRAM'den sıkıntı yaşamazsa 30watt güç çekiyor 2.slot için güzel kart.

Evet dediğiniz mantıklı gibi donanımdan dolayı büyük ihtimal o zaman fark. Bende şuan eskisinden çok güzel çalışıyor. İyi ki bu yöntemi farketmişim. Normalde lossless scalingi her framegen olmayan oyunda kullanmazdım gecikme hissi çok kötü hissettiriyor diye. Ama şuan bütün her oyunda kullanacam büyük ihtimal. Özellikle rdr2 gibi dlss olup framegen olmayan oyunlarda. Keşke sizde de bu yöntem düzgünce çalışsaydı.

Yeni konu açtım. Sanırım ekran kartı değiştiriceğim direk. Hem GTA 6 ya da hazırlık olur

Yeni konu açtım. Sanırım ekran kartı değiştiriceğim direk. Hem GTA 6 ya da hazırlık olur
Bir tane daha video keşfettim hocam burda da farklı bir yöntem ile denemiş yabancı adam. FSR kullanmış ölçeklemede.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynen hocam 2060 artık bayağı eskidi yeni nesile güzelinden fiyat performans sistemi iyi olur

hocam sizce elimdeki sistemi satıp yeni kasa mı topliyim yoksa upgrade mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…