LTE nedir?

3G ve HSPA gibi bir şey yanlış bilmiyorsam. 4G ile çalışacak bir yapı diye biliyorum ve 100 Mbit hıza kadar çıkabiliyor.

GSM teknolojisinin geliştirilmiş haliymiş, internet hız GSM'de max. 16 Mbitken LTE ile 100 Mbit olacakmış.

hiz-testi1.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İletişim açısından LTE : long-term evolution... Uzun vadeli (bağlantı tipi) geliştirme.

3G ve H+'a kadar olan teknoloji gelişiminde tıkanma noktasına gelindi. Yani eskiden iki yılda üç yılda elde edilen kalite ve hız değişimlerinin yaklanamadığı fark edildi. Bu yüzden eldeki sistemler ve yeni gelecek teknolojileri bağdaştırabilecek, aynı zamanda da 4G olarak vaat edilmiş olan hız / kaliteyi yakalayabilecek alt yapı sistemlerinin yaygınlaşması amaçlandı.

Bunun için gereken sürenin yaratılmasını sağlayan "uzun vadeli gelişim". Benzer bir örneğini işlemciler konusunda son 8-9 yıldır yaşıyoruz: Silikon teknolojisindeki ve üretimdeki sınırlamalar sebebiyle işlemcilerde hız arttırmak problem haline gelmişti, bunun için işlemci sayısı arttırıldı - iki musluk bir havuzu daha hızlı doldurur. Halen "Bi kilo kabak çekirdeği." satın alamıyoruz ama olsun.

LTE : Tüketici beklentilerini dengelemek amacıyla psiko-teknolojik* bir tampon. Özellikle mobil cihaz sektörü üretim ve tüketim açısından çok hızlı bir ritme sahip.

*psiko-teknolojik: teknolojik ürünlerin psikolojik sebep sonuçlarla olan ilgisini tanımlamak için uydurduğum bir kelime. Psikoteknoloji ile ilgisi yoktur.

Ek:

File:3GPP Long Term Evolution Country Map.svg - Wikipedia, the free encyclopedia
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı