Lua ile 2D oyun yapma

Lua gibi bir dili bence oyun yapmak için değil de Fivem, MTA gibi oyunlarda script yazmak için kullanabilirsin. Oyun yapmak istiyorsanda Roblox üzerinden oyun geliştirebilirsin. Konu daha önce açılmış. Yardımcı olamadıysam önceden açılmış konunun linkini bırakıyorum yardımcı olabilir. (Önceden açılmış konunun linki)

LÖVE diye bir oyun motoru var Lua ile 2D oyunlar için. Arkadaşın dediği gibi Lua'nın desteği az.

Hocam size kısaca bilgi vereyim. Lua dili şahsi kanaatimce şu an oyun yapmak için kullanılacak bir dil değil. Size önerim C# ve C++ olacaktır. C# ile Unity, Godot Engine kullanabilirsiniz. Unity ile isterseniz basit oyunlar, isterseniz de ekibiniz ve bütçeniz yeterliyse büyük oyunlar geliştirebilirsiniz. Eğer yanlış değilsem Rust ve Escape from Tarkov, Unity ile yapılan oyunlardır. Unreal Engine'den oyun geliştirmek isterseniz de C++ öğrenebilir veya Blueprint dediğimiz sistemle de oyunlarınızı geliştirebilirsiniz. Oyun camiasına az çok hakimseniz zaten Unreal Engine'in adını çok kez duymuşsunuzdur. Unreal Engine, daha büyük oyunlar yapmak için idealdir. Grafikleri olsun fizikleri olsun tam bu işler için uygundur. Ha illa ben Lua ile geliştirmek istiyorum derseniz bir önceki mesajımda belirtmiştim. Roblox vesaire kullanabilirsiniz hem grafikleri hazır hem kullanımı basit. Arkadaşın dediği motor hakkında da bir bilgim yok, ilk kez duyuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı