Yakın bir zamanda almayı düşünüyordum da Apple işlemcilerden anlamadığım için sormuştum.
Dediğim gibi bir muadil söz konusu değil, tamamen farklı işlemciler örnek veriyorum M.2 Pro bir Render'ı 10 dakikada alıyorsa i9 da 10 dakika da alıyor fakat destekledikleri ve izledikleri yol, teknolojileri olduğu için mesela M.2'nin Mac'te çok güzel destek yazılımları var farklı codecler destekleyebiliyor, fakat Apple işlemciler ile oyun oynaman mümkün değil kimisi sanal makine de açıyor ama işlemcinin 60FPS verebilmesini performanslı zannediyorlar tam tersi arka planda işkence çekiyor o 60FPS'i verse bile.
Tamamen farklı teknolojiler farklı amaçları var bana kullanım amacını kullanım şeklini ve neler yapacağını söylemen gerek ben de sana Apple, Intel veya AMD bir işlemci öneriyim.
Neye göre karşılaştırayım, Valorant fpsine mi bakayım
Tamam ikisi aynı tür işlemci değil ama genel kullanım amacına göre karşılaştırdım işte.
Güzel kardeşim olay oyun değil, soruyu soran arkadaş muadil arıyor muadili diye bir şey yok, sen gelip şu şu, bu bu diyorsun, öyle bir şey yok onu diyorum.
F16 ile Bugatti Bolide gibi iki ayrı dünyayı kıyaslayamazsın ve f16'nın muadili Bugatti Bolide diyemezsin, İntel işlemcilerinin Amd' de muadili vardır aynı şekilde tam tersinin de ancak apple farklı bir konu. Bak apple kat kat iyidir muadili yoktur gibi bir söz demiyorum apple farklı bir gruba ait anlatabiliyor muyum ?
Tamam kullanım amacına göre neler yaptığına göre değişir.
Apple Apple'dır, İntel ve AMD'yi kıyaslayabilirsin sadece.
M2 PRO 'nun intel muadili ne dediğin zaman İ9'un mobil işlemci muadili nedir diye sormaya ve yanıtlama benzer.