M.2 NVMe PCI-e SSD'yi desteklemeyen laptopa takmak

okan cesur

Centipat
Arkadaşlar merhaba ASUS N56vz dizüstü bilgisayarıma M.2 XPG SX6000 PRO NVMe M.2 SSD'yi nasıl takabilirim konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabildi mi bana? Anakartım desteklemiyor sanırım herhangi bir aparat önerir misiniz eğer varsa. Uygun fiyatlı olursa çok daha iyi olur. Teşekkür ederim şimdiden.

Modelden anladığıma göre SATA yuvası var laptopınızda.
Şuna benzer aparatlarla kullanabilirsiniz, ancak SATA hızlarının üstüne çıkamazsınız.

Modelden anladığıma göre SATA yuvası var laptopınızda.
Şuna benzer aparatlarla kullanabilirsiniz, ancak SATA hızlarının üstüne çıkamazsınız.

Attığınız linklerde NVMe M.2 PCI-e SSD desteklemez yazıyor ama.

Çok özür diliyorum, biraz daha araştırdım, düzeltecektim, siz yazdınız:

Çok özür diliyorum, biraz daha araştırdım, düzeltecektim, siz yazdınız:

Estağfurullah yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim. Başka uyumlu aparat bulursanız bakacağım yine.
.
Ben böyle bir aparat buldum laptoptaki mini PCI-e girişine takılıyor ama hem yurt dışından gelecek hem de dolar üzerinden olduğu için pahalı biraz. Aslında masaüstü PC anakartları için uygun aparatlar var fakat PCI-e girişlerinden anlamadığım için hangisi mini PCI-e bilemiyorum.

Aparat ile M.2 hızı beklemeyin yalnız, maksimum 550 MB hız alabilirsiniz. PCI-e portuna takılan aparatlarda eğer port X16 ise tam olarak verim alırsınız.

Normal SSD hızı almam bile benim için yeterli fakat tek istediğim uygun yollu bir şekilde bir aparat bulmak fakat dediğim gibi çok anlamadığım için bana aparatı bilen birisi link ile atarsa çok memnun olurum.
Laptobumdaki Wi-Fi yerinde öğrendiğim kadarıyla mini PCI-e slotu var. Bu PCI-e slotları hepsi aynı mı X4 vs şeklide yazıyor.
.
.
.
.
Bu ürünler uyumlu mudur?
Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı