M.2 NVMe SSD önerisi

Kingston'a 2000 NVMe M.2 kullanıyorum memnunum fakat yazma hızı 1100 civarı SSD driver mı kurmam lazim? İnternetteki yazma hızından daha az verim veriyor.
A2000 almak istersem 300 TL daha fazla veriyorum. Teşekkür ederim. Sorununuz için aynı kategoride konu oluşturabilirsiniz.

PCI-e 4.0 geriye dönük de çalışıyor. Ben de 1TB dramli SSD arayışı içindeydim birçok markayı modeli karşılaştırdım, Exceria Crucial gibi markalara da baktım ve o fiyat bandına çıkmışken KC3000 almak daha mantıklı geldi muadili SN850 Black olan bir SSD indirime düştü aldım eğer SN850 aynı fiyatta olsaydı onu da alırdım. Yapabiliyorsan madem eski SSD'den kurtul drami olmayan SSD'ye işletim sistemi kurman abes olur e depolama desen 250 GB'ye ne doldurabilirsin.

PCI-e 4.0 geriye dönük de çalışıyor. Ben de 1TB dramli SSD arayışı içindeydim birçok markayı modeli karşılaştırdım, Exceria Crucial gibi markalara da baktım ve o fiyat bandına çıkmışken KC3000 almak daha mantıklı geldi muadili SN850 Black olan bir SSD indirime düştü aldım eğer SN850 aynı fiyatta olsaydı onu da alırdım. Yapabiliyorsan madem eski SSD'den kurtul drami olmayan SSD'ye işletim sistemi kurman abes olur e depolama desen 250 GB'ye ne doldurabilirsin.
Geriye dönük uyumlu çalıştığını biliyorum fakat aşağıda eklediğim cevabımın ilk paragrafında belirttiğim sebeplerden dolayı KC3000 modelini elemiştim. Ancak 500 GB almak istersem bir daha değerlendirebilirim. Sistem ve kullandığım programlarla beraber toplam dolu alanım şu an 75 GB. 500 GB SSD alırsam işletim sistemini taşıdığım taktirde ortalama 405 GB yerim kalıyor. Depolama için 50-100 GB ayırdığımı düşünürsem ve ne olur ne olmaz payı bırakırsam ikincil diskimde ise ortalama 30-60 GB yerim kalıyor. Şu an devamlı oynadığım bir oyun yok fakat ileride ne olur bilemiyorum. Oyunu oyna sil mantığıyla ilerlersem bu depolama bana yeter diye düşünüyorum fakat bir yandan da oyunların boyutları korkunç seviyelere ulaşmış. Kafamı karıştıran en büyük nokta bu açıkçası. Teşekkür ederim.
N11'in genel olarak kuponlar sunması ve Nays'ın N11 kampanyası yüzünden N11 fiyatlarına kanalize olarak ve oluşturduğum listeden fiyat farklarına bakarak konuşuyorum.
@BerkayZ87 Öncelikle yaptığım yanlışı düzelteyim. KC3000 ile Exceria Plus G2 arasında 130 TL civarında fiyat farkı var benim için. Sebeplerim aynı kalmakla birlikte Exceria Plus G2'de karar kılmıştım. 500 GB PCI Express 4.0 depolamayı pek yatırım olarak düşünmüyorum dolayısıyla bilgisayar değiştirme ihtimalimde söküp yeni alacağım bilgisayara (Laptop) takıp bir port işgal etmek istemedim. Bilgisayarı kullanmaya devam edersem ise tamamen boşa gidecek KC3000. 1 TB model için Exceria G2'den başka pek bir seçeneğim kalmıyor. 1700/1600 MB/s ve 2100/1700 MB/s okuma yazma hızları için yorumunuz nedir ? Genel değerlerden çok bir performans farkı yaşar mıyım ? Bunun dışında Exceria Plus G2 için bir yorumunuz var mı ?

970 Evo Plus modelini açıkçası biraz daha düşük fiyata KC3000 alabildiğimden dolayı elemiştim. Depolama birimi olarak konuda belirttiğim gibi bir adet 250 GB M2 SSD kullanıyorum. Ek depolamayı özellikle depolamadan çok oyun için kullanacağım ondan dolayı SSD istiyorum. Teşekkür ederim.

Özellikle bilgisayarımın oynatabileceği maksimum grafik ve doku paketlerine sahip oyunları oynayacağım için (Örneğin RDR2) DRAM'in önemli bir etken olduğunu biliyorum fakat emin değilim. Bahsettiğin model ile ilgili de aradığım depolama alanlarında neredeyse hiç veri bulamadım. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı