M.2 NVMe SSD önerisi

acayip9000

Kilopat
Daha fazla  
Selamun aleyküm,

arkadaşlar iyi derecede bir laptopa sahibim. Her şeyi çok iyi ama işlemci biraz zayıf sadece. Bir de SSD yok. SSD almayı düşünüyorum. Hem performans etkisi olacağını düşünüyorum hem de işletim sistemini orada tutup 1 TB ayrıca HDD kalsın istiyorum. Fakat 2 sorum var aklımda.

1-) M2 NVMe SSD hangisini almalıyım ? 480 GB - 512 GB almayı düşünüyorum.

2-) Şu an HDD'de bulunan Windows'un kurulu olduğu C:'yi nasıl direkt olarak SSD'ye aktarırım. Çünkü yeniden format atmak istemiyorum. Ayarlarım her şeyim direkt geçsin istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler cümleten :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 MZ-V7E500BW | En Ucuzu Akakçe

İkinci sorunuzla ilgili forumda konular mevcut, bakabilirsiniz. Bulursam linki bırakırım.

Hocam ADATA nasıl sence ? 700 TL civarı var. Ama onda Nvme olayı yok. Arada fark oluşur mu ?
Samsung alır iseniz Data Migration (yanlış yazmış olabilirim) programı ile transfer yapabilirsiniz.

Samsung almasam yapmaz mı bu program o işi yine ?
EVO 970 Vatan'da 531TL ye satılıyordu geçen haftasonu. Muazzam hızlar gösteriyor testler tavsiye ederim.

250 GB den ziyade 500 GB aklımda hocam öncelikli.

Hocam ADATA nasıl sence ? 700 TL civarı var. Ama onda Nvme olayı yok. Arada fark oluşur mu ?
Bütçenize göre almanız daha iyi olur sizin için. Adata'nın ürünleri de gayet kaliteli. Okuma ve yazma hızları Samsung'a göre düşük biraz. Ama o fiyata çıkacak bütçeniz varsa kesinlikle Samsung'u öneririm.

250 TL'yi aşıyorsanız Samsung almanız daha mantıklı. Adata Su650 250 GB SSD işinizi görecektir ama illa en hızlısı olacaksa Samsung 970 Evo 250 GB SSD alabilirsiniz.

Öncelikle anakart üzerindeki yuvanın NVMe M.2 mi? yoksa SATA M.2 olduğuna emin olun. Onun haricinde günlük kullanımda NVMe SSD nin pek fazla bir artısı yok sistem açılış sürelerinde ve oyun yüklenme sürelerinde 1-2 sn gibi bir farkı var. Youtube üzerinde karşılaştırmalı videoları mevcut. NVMe SSD nin yüksek okuma ve yazma hızları, ancak Photoshop üzerinde yüksek çözünürlüklü grafik işleri veya yüksek çözünürlüklü video işleri gibi dosya boyutları GB birimden ifade edilecek türden çalışmalar üzerinde fark edilir düzeyde hissedilecektir.

Bütçenize göre almanız daha iyi olur sizin için. Adata'nın ürünleri de gayet kaliteli. Okuma ve yazma hızları Samsung'a göre düşük biraz. Ama o fiyata çıkacak bütçeniz varsa kesinlikle Samsung'u öneririm.

Samsung 500 GB da fiyatı uçuyor baya ama
250 TL'yi aşıyorsanız Samsung almanız daha mantıklı. Adata Su650 250 GB SSD işinizi görecektir ama illa en hızlısı olacaksa Samsung 970 Evo 250 GB SSD alabilirsiniz.
Benim şuan düzenli olmasına rağmen C diski 320 GB ama 😅
Öncelikle anakart üzerindeki yuvanın NVMe M.2 mi? yoksa SATA M.2 olduğuna emin olun. Onun haricinde günlük kullanımda NVMe SSD nin pek fazla bir artısı yok sistem açılış sürelerinde ve oyun yüklenme sürelerinde 1-2 sn gibi bir farkı var. Youtube üzerinde karşılaştırmalı videoları mevcut. NVMe SSD nin yüksek okuma ve yazma hızları, ancak Photoshop üzerinde yüksek çözünürlüklü grafik işleri veya yüksek çözünürlüklü video işleri gibi dosya boyutları GB birimden ifade edilecek türden çalışmalar üzerinde fark edilir düzeyde hissedilecektir.
Yuva Nvme M.2 . Ben canlı yayın yapıyorum. Ayrıca photoshop ta kullanıyorum. O yüzden sağlam olması lazım

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı