M.2 NVMe SSD Önerisi

semih1497

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, Monster Abra A7 V7.3 kullanmaktayım. Bilgisayarım için M.2 SSD yükseltmesi yapacağım fakat seçim konusunda zorluk yaşadım.

* Samsung 970 Evo Plus 250 GB - 3500 MB/s okuma hızı 2300 MB/s yazma hızı - 555 TL Fiyatı Normalde 650 TL civarında.
* Sandisk Extreme Pro 500 GB - 3400 MB/s okuma hızı 2500 MB/s yazma hızı - 713 TL Fiyatı Normalde 1000 TL civarında.

Bu ikisi arasından hangisini tercih etmeliyim veya farklı bir öneriniz mevcut mu?

Adata XPG'de çok mantıklı, Samsung Evo Plus ile karşılaştırmalarda okuma olarak önde yazmada çok az geride kalıyor. 150 TL daha fazla verip 512 GB XPG almak daha mantıklı gibi duruyor ama kalite anlamında ve uzun süreli olarak hangisi daha iyi olur o konuda çok kararsızım şuan.

Valla ben bundan almayı düşünüyorum ama

Hortlatayım.
Merhaba Samsung da daha uzun yazma ömrü var. Hatta pro bazı modellerine 10 yıl garanti veriyor. evo 970 serisine bildiğim kadarıyla 5 yıl garanti veriyor. Her ne kullanırsanız kullanın ısınıyorsa ömrü kısalır. Bu yüzden soğutucu almakta yarar var. 2 tanıdığımda notebooklarına m.2 soğutucu aldılar.

XPG, Corsair ve Evo 970 denedim. Evo 970 Monster 8750h laptop usb 3.0 ile 5 dakikadan kısa sürede windows kurduğuna şahit oldum bugün. M.2 ısınmayınca performansı da artıyor. Benim görüşüm samsungdan yana.

Montajlanmış halinin fotosu var. Notebook için M.2 soğutucu

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı