M.2 SATA III takılı notebooka NVMe SSD takılır mı?

Evet hocam. Desteklemiyor maalesef. SATA portuna NVMe SSD takamazsınız soketi uymaz çünkü.
Key M olsa olabilir fakat bu tip cihazlarda genelde olmuyor. Sitesinde de SATA SSD olarak gözüküyor.

Bir sitede böyle okudum. SSD/HDD Bağlantı Arayüzü : Sata III 2.5 inç, M.2 Sata III, PCIe x4 v3 NVMe M.2.
Büyük ihtimalle bilendenal olabilir. Orası ise ben de baktım. Fakat ellerinde NVMe olmasına rağmen tavsiye edilenler arasında yoktu.

Büyük ihtimalle bilendenal olabilir. Orası ise ben de baktım. Fakat ellerinde NVMe olmasına rağmen tavsiye edilenler arasında yoktu.
SSDyi çıkarıp girişin fotoğrafını çektim.

Dosya Ekleri

• IMG_20210918_221652.jpg
    IMG_20210918_221652.jpg
    156,1 KB · Görüntüleme: 38
NVMe'ye de benziyor. Fakat emin değilim. Gerçekten zor bir durum. Keşke deneme imkânı olsa.

NVMe'ye de benziyor. Fakat emin değilim. Gerçekten zor bir durum. Keşke deneme imkânı olsa.
1631993660539.png

HWİnfo'dan böyle gözüküyor.
1631993771938.png

Bunlar mevcut olan. Diğer sekmeleri de kontrol edin. Girişlerin gözüktüğü bir yer vardı. X2 ise SATA, X4 ise NVMe olması gerekir. PC'de olsam bakardım.
x1 girişi de SATA için hocam.

Bende de slot aynı şekilde PCIe 3.0 x4 olarak görünüyordu ama aslında veri x1 hızında gidiyormuş.

Konu sahibi arkadaş, bu sözüm sana.

Uygulamada yanlış hatırlamıyorsam Intel ME diye bir bölüm var.
Oraya tıklayınca en aşağılarda System Slots diye bir yer olmalı.

x1 girişi de SATA için hocam.

Bende de slot aynı şekilde PCIe 3.0 x4 olarak görünüyordu ama aslında veri x1 hızında gidiyormuş.

Konu sahibi arkadaş, bu sözüm sana.

Uygulamada yanlış hatırlamıyorsam Intel ME diye bir bölüm var.
Oraya tıklayınca en aşağılarda System Slots diye bir yer olmalı.
Gerçekten zor bir durum. Galiba en garanti olanı denemek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı