M.2 SATA SSD Tavsiyesi

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba. Notebookumun (Monster Abra A5 v12.1.2) HDD'si çok yavaş olduğundan bir SSD ihtiyacım var. HDD yanına takabilmem için SATA M.2 olması gerekiyor.

Uygun fiyatlı ama veri kaybı riski olmayan 250/500GB ortalama hızda SSD tavsiyesi yapabilir misiniz?

Samsung 860 EVO 250GB SATA M.2 var mesela, 400TL civarına bulunabiliyor. Pek güncel değil ama alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Notebookumun (Monster Abra A5 v12.1.2) HDD'si çok yavaş olduğundan bir SSD ihtiyacım var. HDD yanına takabilmem için SATA M.2 olması gerekiyor.

Uygun fiyatlı ama veri kaybı riski olmayan 250/500GB ortalama hızda SSD tavsiyesi yapabilir misiniz?

Samsung 860 EVO 250GB SATA M.2 var mesela, 400TL civarına bulunabiliyor. Pek güncel değil ama alınır mı?
Bende de Abra a5 v11.1 var, bizim bilgisayarlara m2 SSD NVME uyumlu diye biliyorum. 2 tırnaklı olanlara bakmanız gerekiyor galiba. Daha iyi bilen biri aydınlatırsa iyi olur.

SAMSUNG 860 EVO
Bak burda 400 tl altinda.Eski olabilir ama rahatlıkla iş görūr samsung sonuçta.
Teşekkürler, şu anda en yakın olduğum seçenek bu.

Ne demek güncel değil? 2018'in başında çıktı bu model.
850 ile karıştırdım herhalde :p

Samsung 970 EVO 250GB SATA M.2 alınız bence de.
100 TL daha ekleyebilirseniz Evo 970 250 GB almanızı tavsiye ederim. Okuma/Yazma hızları muazzam.
Orası öyle ama nvm-e desteği var mı ki o modelde ?
Arkadaş tam olarak belirtmemiş. Eğer destekliyorsa en alınası model.
Bende de Abra a5 v11.1 var, bizim bilgisayarlara m2 SSD NVME uyumlu diye biliyorum. 2 tırnaklı olanlara bakmanız gerekiyor galiba. Daha iyi bilen biri aydınlatırsa iyi olur.

Bildiğim kadarıyla NVMe desteklemiyor. Monster'ın sitesinde M.2 SATA olarak belirtilmiş, bu yüzden konuda M.2 SATA tavsiyesi olarak yazmıştım. Bildiğim kadarıyla NVMe, SATA'nın desteklediği bir özellik değil de SATA'nın rakibi konumunda. Yani hem SATA hem NVMe olamıyor. Ama yanlış biliyorsam veya notebook'un içerisine bakarak anlaşılabiliyorsa detaylı bilgisi olanlar düzeltebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı