M.2 slotu olmayan anakart değiştirmeli mi?

803894

Centipat
Makaleler
1
Arkadaşlar benim acilen anakart almam gerekiyordu. Sıfır aldim ama aldığım modelde M.2 slotu yok. SATA SSD ile kullanıyorum. M.2 için yeni anakart almaya gerek var mi?

Gigabyte H310M DS2 RV1.
M2 ve LGA 1151 slotlu anakart olarak bunu buldum bence 1000 TL daha fazla vermektense ek depolama alınabilir. Eğer illa M2 destekli anakart istiyorsanız, AM4 bir anakart bakabilirsiniz (yeni işlemci alacaksanız AM4 düşünebilirsiniz).

M.2 ve LGA 1151 slotlu anakart olarak bunu buldum bence 1000 TL daha fazla vermektense ek depolama alınabilir. Eğer illa M.2 destekli anakart istiyorsanız, AM4 bir anakart bakabilirsiniz (yeni işlemci alacaksanız AM4 düşünebilirsiniz).

Ben şu an anakart ve işlemci degistirmem gerekiyor zaten diğerleri uyumlu olacak Intel mi alayim AMD mi 6-7 milyar bütçem var.

Ben şu an anakart ve işlemci degistirmem gerekiyor zaten diğerleri uyumlu olacak Intel mi alayim AMD mi 6-7 milyar bütçem var.
6-7 Bin liraya gayet güzel üstelik M2 destekli anakart + işlemci bulursun.

MSI Anakart:

Asus Anakart:

Anakartları örnek olması için attım. ATX olsun, 4 Slot RAM girişi olsun gibi gibi şeyleri istiyorsan diğer B450 anakartlara da bakabilirsin.

İşlemci olarakta kesinlikle R5 5600 öneririm, stok soğutucusunu değiştirirsen çok daha iyi olur.

Kabaca anakarta 2000 TL (esneme payı 250 TL), işlemciye 3300 TL dersek 5550 TL gibi bir paraya geliyor. Artan 1000 TL'ye de 512 GB M2 SSD alabilirsin. Ha eğer SSD 1 TB olsun istersen R5 5500 alınıp SSD'ye bütçe eklenebilir. 5500 Aldığında da soğutucu almana gerek kalmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı