M.2 SSD aldıktan sonra yapılması gereken bir şey var mı?

Peki sanırım eğer görmezse disk yönetiminden biçimlendirme yapacağım anladım ancak benim Windows'un kurulu olduğu SSD şu anki aldığımdan düşük okuma yazma hızı olarak onu sonraki ay değiştirmeyi düşünüyorum şimdi aldığım SSD perfomansını tam olarak kullanabiliri miyim yoksa onu değiştirmeden tam performansını kullanamam mı?

Sanırım her zaman 1. diskinizin performansını kullanırsınız yani yeni aldığınız SSD'nin gücünü tam kullanamazsınız.

Düzeltme: Eğer yeni bi uygulama/ oyun veya dosyayı yeni ssdye kopyalarsanız o zaman tam performans çalışır.

Peki sanırım eğer görmezse disk yönetiminden biçimlendirme yapacağım anladım ancak benim Windows'un kurulu olduğu SSD şu anki aldığımdan düşük okuma yazma hızı olarak onu sonraki ay değiştirmeyi düşünüyorum şimdi aldığım SSD perfomansını tam olarak kullanabiliri miyim yoksa onu değiştirmeden tam performansını kullanamam mı?
Neyin hangi diskte kurulu olduğuna bağlı. Örneğin yeni SSD'yi ikinci disk olarak genel ismiyle D sürücüsü olarak kurdun. Oyunları D'ye yüklersen o SSD hızına göre oyunların yüklenir, açılır vs. Ancak Windows işletim sistemin hali hazırdaki kurulu SSD içerisinde yer aldığı için (Örneğin C) işletim sistemine bir şey katmaz. Aynı hız vs. devam edersin.

Eğer hali hazırda window'un kurulu olduğu SSD bir M2 SSD ise bence hiç uğraşma D diski olarak kullan yeni SSD'yi. Zaten 2-3 yıl öncesinin M2 ssdleri bile 2000-3000+ hızla geliyor. Windows ortamında, masaüstünde, tarayıcı sekme açılış hızında 3000 ile 5500 arasında bir fark olacağını çok düşünmüyorum.

Neyin hangi diskte kurulu olduğuna bağlı. Örneğin yeni SSD'yi ikinci disk olarak genel ismiyle D sürücüsü olarak kurdun. Oyunları D'ye yüklersen o SSD hızına göre oyunların yüklenir, açılır vs. ancak Windows işletim sistemin hali hazırdaki kurulu SSD içerisinde yer aldığı için (örneğin C) işletim sistemine bir şey katmaz. Aynı hız vs. devam edersin.

Hee anladım sanırım bu sadece Windows hızı için geçerli ancak Epic veya Steam'den bir şey indirmeye kalktıştığımda veya kullandığımda o SSD'nin perfomansını tam kullanabilcem yanlış anlamadıysam.

Anakartının hangi slotunun hangi pci standardı ve hangi x genişliğinde çalıştığına bağlı.

Örn 2 tane m2 yuvası olan B450 Aorus Pro anakartım için konfigürasyon şu şekilde:

1699258585842.png

Üstte bulunan Pcie 3.0 X4 = 4GB/sn
Altta bulunan Pcie 3.0 X2 = 2GB/sn

Senin cihazın laptop olduğundan üretici firmanın müşteri hizmetlerine sorabilir veya kendi sitesinde bir ihtimal yazıyor olabilir oradan bakabilirsin.

M.2 slotları anakarta göre farklı hız verebiliyor 970'i en hızlı slota takmak lazım onun dışında diğer M.2'ye Windows kuruluysa ve yeni M.2'ye Windows kurulacaksa bana göre eski M.2 sökülmeli seçmeli başlangıç gibi çok tuhaf şeyler yapabiliyor Windows kurarken

Aynı SSD 'yi aynı bilgisayara taktım.
Tek yapacağın SSD 'yi montajlamak.
Ve disk yönetiminden harf ataması yapmak.
Başka bir işlem yok.

Senin cihaz Gen3. Diskte Gen3. Tam hızı sorunsuz alabilirsin

Hee anladım sanırım bu sadece Windows hızı için geçerli ancak Epic veya Steam'den bir şey indirmeye kalktıştığımda veya kullandığımda o SSD'nin perfomansını tam kullanabilcem yanlış anlamadıysam.
Eğer Epic ve Steam uygulamaları ile oyunları yeni aldığın disk'e kurarsan, programlar genel hatlarıyla daha hızlı açılır, oyunlardaki yükleme ekranları daha hızlı olur. Tabi bu durumu yeni aldığın SSD'nin hali hazırda kullandığın SSD'den hızlı olduğunu varsayarak söylüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı