M.2 SSD anakartı bozar mı?

Mert Danış

Femtopat
Katılım
5 Ağustos 2023
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, birkaç gün öncesine kadar bir SSD aldım. Takmak için laptopu açtım M.2 yuvasındaki vida aslını bilmediğim bir sebepten yalama olmuştu bende vidayı sökmeyi denemekle riske girmeyip.
Bir bilgisayarcıya götürdüm o vidayı bir şekilde çıkardı M.2'yi taktı eve geldim bilgisayarı ilk açışımda problem yoktu bilgisayar açılırken başından kalkıp elimi yüzümü yıkamaya gittim geldiğimde bilgisayar kapalıydı ne yaptıysam açamadım tekrar o bilgisayarcıya götürdüm M.2'nin zarar verdiğini ve şu anda makinenın sıkıntısının büyük olduğunu söylüyor ama forumlardan araştırmalarım sonucu M.2 ne olursa olsun bilgisayara zarar vermez. Şu anda bilgisayar hala onda uğraştığını söylüyor. Son olarak şunu da ekleyeyim M.2 1 gün boyunca paketin dışında koruma kutusunun içinde kağıda sarılı olarak bekledi bilgisayarcıya götüreceğim için tekrar kutuya koymadım belki bunun bir etkisi olmuştur diye yazayim dedim her neyse. Sizden fikir almak için bu konuyu açıyorum M.2 SSD bilgisayara zarar verebilir mi? Ya da vidayı sökmeye çalışırken zarar mı verdi? Şimdiden teşekkürler.
 
Hayır hocam muhtemelen anakarta zarar vermiş arkadas yapmıştır ve SSD modelini nedir?
 
Vidayı sökmeye çalışırken zarar vermiş. Bilgisayarın M.2 SSD yeri mevcutsa problem yok normal şartlarda hiçbir sorun teşkil etmez sorunu M.2 SSD'ye atarak suç atmaya çalışıyor. Maalesef ki mağdursun.
Hayır hocam muhtemelen anakarta zarar vermiş arkadas yapmıştır ve SSD modelini nedir?
Şu an aradı kuzey köprüsünün m2 tarafınıda yönettiğini ve bu chipin yandığını söyledi şu anda bilgisayarı toplamasını söyledim servise yollamak için ama bişey çıkarmı bilmiyorum garantisi varsa servis yaparmı
 
Şu an aradı kuzey köprüsünün M.2 tarafınıda yönettiğini ve bu chipin yandığını söyledi şu anda bilgisayarı toplamasını söyledim servise yollamak için ama bir şey çıkar mı bilmiyorum garantisi varsa servis yapar mı?

Yani servise garantisi varsa göndermen demek kullanıcı hatası deyip sana masraf çıkaracakları anlamına gelir. 100 de 100 kullanıcı hatası çünkü bu diyecekki bir şey olmuş vida kopmuş yamulmuş bozulmuş teknik değil fiziki bir işlemi görecek ücret isteyecektir maalesef.
 
M.2 SSD ile bağlantılı olan chipset denetleyicisini ancak kısa devre yaptırarak bozabilirsin. Ya bağlantı noktalarına, chipsete ter, sıvı bir şey döküldü. Ya da batarya bağlantısının olduğu sarı kabloyu 19.5-21 V bağlantısına bağlatıp anakartı bozdurdu. Bu bağlantının olduğu yere kısa devre yaptırınca bilgisayarın chipset denetleyicisini birkaç dakika içinde kızartıyor çünkü. Bunu kasıtlı yapan tamirciler bile var. Anakart bozulsunda müşteriye kazık atalım diye bazı dolandırıcıların yapmayacağı şey yoktur.
 
Kendisi zarar vermiştir büyük bir ihtimal vidayı çıkaracağım derken çok fazla zorladıysa yalama olduysa bir de eğer küçük metal parçalar elektronik bileşenlere kısa devreye sebebiyet vermiş olabilir.
 
Peki şu an ben ne yapmalıyım servise yaptırsam çok daha pahalı olacaktır eğer böyle bişeyi bilerek yaptıysada bu bilgisayarcıyada yaptırmam beni zarara soktu hiç değilse kendisi kâara geçmesin
Başka bi bilgisayarcıyamı gideyim yoksa riske girmemek için masrafı göze alıp servisemi götüreyim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı