M.2 SSD ile SATA SSD arasındaki fark

Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, WD Green'in 2 tane diskini gördüm okuma ve yazma hızları aynı. Bu M.2 SSD ile SATA SSD arasındaki hız farkı ne kadardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, WD Green'in 2 tane diskini gördüm okuma ve yazma hızları aynı. Bu M.2 SSD ile SATA SSD arasındaki hız farkı ne kadardır?

M.2 daha hızlıdır.

Hocam M.2 SSD ile SATA SSD hızları aynı olabiliyor,saniyede 5 GB okuma/yazma hızı verenler NVMe M.2 SSD.
Yani bunların arasında bağlantı yerleri dışında bir fark yok.

Bu arada onun yerine şunları alabilirsiniz.

Hocam M.2 SSD ile SATA SSD hızları aynı olabiliyor,saniyede 5 GB okuma/yazma hızı verenler NVMe M.2 SSD.
Yani bunların arasında bağlantı yerleri dışında bir fark yok.

Bu arada onun yerine şunları alabilirsiniz.

Şu anda PC toplayacağımdan değil bilgilerimi genişletmek adına sormuştum ama yine de ileride PC toplayacak olursam bakarım o SSD'lere.

Herkes saçma sapan, ezbere cevap vermiş.

Attığın SSD'lerden biri M.2, doğru ancak senin bildiğin yüksek okuma-yazma hızlarına sahip olan M.2'lerden değil. Senin attığın SATA M.2 SSD. Normal SATA SSD ile aynı. Sadece düşük profilli. Laptop'larda VS. kullanılıyor genelde.

Yüksek okuma-yazma hızlarına sahip olanlar ise NVME M.2 SSD oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı