M.2 SSD mi, SATA SSD mi?

xaisel

Centipat
Katılım
12 Kasım 2022
Mesajlar
180
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
WD Blue'nin 500GB'lik SSD'sini almayı düşünüyorum. Aynı fiyatta hem SATA hem de M.2 SSD var ama SATA olan da dram bulunuyor, M.2'de dram bulunmuyor sizce hangisi alınmalı?


 
WD SATA alırsanız okuma yazma hızınız düşük olur ama draminiz olur.
WD M.2 alırsanız okuma yazma hızının yüksek olur ama dram olmaz.
Ama Kioxia alırsanız hem draminiz olur hem de okuma yazma hızınız yüksek olur.
Hem de daha ucuz.
 
SATA olanın satıcısı "İzoly" (ASTED Teknoloji) olarak gözüküyor. Kendilerinin iki kez sahte SSD sattığı tespit edildi. Birini bizzat inceledim ve teyit ettim. Buna dikkat edin.

Eğer NVMe destekli M.2 yuvası varsa zaten SATA almanın bir mantığı yok. Fiyatları M.2 olanları yakalamış durumda. DRAM olmaması biraz diskin ömrünü biraz da performansını etkiler. Zaten her halükarda performans olarak üstün olacak. DRAM hiç olmasa ve SLC önbelleği dolsa bile hiçbir NVMe SSD'nin SATA olandan kötü performans vereceğini sanmıyorum. Dayanıklılık olarak aralarında ciddi fark olacağını sanmıyorum. Her ikisi de Sandisk'ten 112 katmanlı TLC yonga kullanıyor. SN570 için 300, SA510 için 200 TBW garanti verilmiş. Ben olsam ikisi arasından SN570 alırdım. Bu ikisi dışında biraz daha para koyup 1TB Exceria G2 almayı da düşünürdüm.
 
Hocam bir yerde Kioxia'nın kronik sorunları olduğunu görmüştüm gerçekten tavsiye ederseniz onu da alabilirm.
O konuda bir yanlış algı var. Aşağıya sunayım.

 
SATA olanın satıcısı "Izoly" (asted teknoloji) olarak gözüküyor. Kendilerinin iki kez sahte SSD sattığı tespit edildi. Birini bizzat inceledim ve teyit ettim. Buna dikkat edin.

Eğer NVMe destekli M.2 yuvası varsa zaten SATA almanın bir mantığı yok. Fiyatları M.2 olanları yakalamış durumda. Dram olmaması biraz diskin ömrünü biraz da performansını etkiler. Zaten her halükarda performans olarak üstün olacak. Dram hiç olmasa ve SLC önbelleği dolsa bile hiçbir NVMe SSD'nin SATA olandan kötü performans vereceğini sanmıyorum. Dayanıklılık olarak aralarında ciddi fark olacağını sanmıyorum. Her ikisi de SanDisk'ten 112 katmanlı TLC yonga kullanıyor. SN570 için 300, SA510 için 200 TBW garanti verilmiş. Ben olsam ikisi arasından SN570 alırdım. Bu ikisi dışında biraz daha para koyup 1TB Exceria G2 almayı da düşünürdüm.

Hocam peki Kioxia önerir misiniz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı