M.2 SSD montajı sonrası SATA SSD görünmüyor

Enes Ç.

Decapat
Katılım
7 Şubat 2019
Mesajlar
20
Merhabalar öncelikle;
Dostlar ben bugün Kingston A2000 NVMe M.2 SSD aldım ve taktım halihazırda elimde 240 GB'lık da eski SATA SSD var, M.2 SSD'ye Windows kurup formatlamış oldum lakin BIOS'ta hala Windows booter 240GB'lık SATA SSD gözüküyor ve bilgisayarıma girip disklere baktığımda ise sadece 500GB'lık NVMe SSD'im gözüküyor diğer eski SATA SSD'ime disk yönetiminden biçimlendirdiğim halde kullanamıyorum. Sorun nedir bu karmaşıklığın bir anlamı var mı? Çünkü BIOS'ta M.2 slotu boş gözüküyor ama ben şu an M.2 slotuna taktığım NVMe SSD'ye Windows'u kurdum ve bu yazıyı yazıyorum.

Dip not: BIOS ve chipset sürücülerim güncel.
 
Hocam, Boot Manager olarak gözüküyor mu?
 
Bilgisayarıma sağ tıklayıp > Yönet > Disk yönetimi > çıkan disklerde diskinizi bulup sağ tıklayıp diski başlat yapıp MBR'ı seçip tamam diyip deneyebilir misiniz?
 
Hocam, bu rehebere bakabilirsiniz. Boot Manager onarım rehberi.
 
Bilgisayarıma sağ tıklayıp > yönet > disk yönetimi > çıkan disklerde diskinizi bulup sağ tıklayıp diski başlat yapıp MBR'ı seçip tamam deyip deneyebilir misiniz?

MBR diske dönüştür seçeneği tıklanabilir değil üstat. Sanırım halihazırda o şekilde.
Hocam, bu rehebere bakabilirsiniz. Boot Manager onarım rehberi.

Durum bu denli vahim midir acaba ortada linklediğiniz konu derecesinde bir bozukluk var gerçekten son çare olarak buna yöneleceğim teşekkür ederim.
Tekrar takıp çalıştırmayı bilgisayarınızı açmaya uğraşın. Yazdığımı deneyince tekrar yazar mısınız?

Attığım formatta mı sıkıntı var diye düşünüp tekrar USB ile temiz kurulum yaptım şu an disk yönetimi ekranı bu şekilde.
 

Dosya Ekleri

  • ddd.png
    ddd.png
    34,1 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Konuyu hortlatıyorum ama be nde çözüm bulamadım. Aynı konudan ben de muzdaribim. M.2 takdıktan sonra SATA SSD gözükmüyor. 6 soket var anakartta ve hepsini denedim olmadı, düzelten oldu mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı