K kudret006 Hectopat Katılım 10 Mart 2020 Mesajlar 1 10 Mart 2020 #1 Yeni kasa topladım. ASUS X570 PLUS Wi-Fi (çift PCI-e 4.0 M.2 ) (BIOS 1404) Toshiba RC500 M.2 (PCI Express® base specification revision 3.1a (PCI-e®) 32 GT/s (PCI-e® GEN3x4L) WD 500 GB GTX1660S Ryzen 7 3800X BIOS'da SSD'yi ayarlayamadım. M.2'yi nasıl etkinleştirmem gerekiyor? Ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor? Yaklaşık 2 senedir kasa toplamıyordum, sistemler o kadar değişmiş ki bir türlü içinden çikamadım. Son düzenleyen: Moderatör: 10 Mart 2020
Yeni kasa topladım. ASUS X570 PLUS Wi-Fi (çift PCI-e 4.0 M.2 ) (BIOS 1404) Toshiba RC500 M.2 (PCI Express® base specification revision 3.1a (PCI-e®) 32 GT/s (PCI-e® GEN3x4L) WD 500 GB GTX1660S Ryzen 7 3800X BIOS'da SSD'yi ayarlayamadım. M.2'yi nasıl etkinleştirmem gerekiyor? Ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor? Yaklaşık 2 senedir kasa toplamıyordum, sistemler o kadar değişmiş ki bir türlü içinden çikamadım.
Recep Baltaş Technopat Tam Bir Technopat'sınız! Katılım 14 Ağustos 2010 Mesajlar 79.065 Makaleler 287 Çözümler 2.268 Yer İstanbul 10 Mart 2020 #2 Hoş geldiniz. M.2 SSD için bilmeniz gereken nokta, bu ürünlere Windows'u ancak UEFI modda kurabileceğinizdir. UEFI bir Windows 10 kurulum USB'si hazırlayın: UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat Bellekten UEFI modunda boot edin: UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat Kurulum ekranında M.2 SSD karşınızda olacak. Sonrası standart kurulum: Yeni birim oluşturun ve İleri deyin. Sürprizbozan: Sonradan M.2 Takanlar Ben sonradan M.2 taktım, ne yapacağım? İki seçeneğiniz var: Depolama olarak kullanmak. Bunun için Disk Yönetimini'ne girmeniz yeterli. Karşınıza çıkan ekrandan GPT seçip İleri demeniz yeterli. Windows'u bu SSD'ye taşımak: Disk Klonlama ile Windows'u SSD'ye Taşıma - Technopat Artı 0 Eksi
Hoş geldiniz. M.2 SSD için bilmeniz gereken nokta, bu ürünlere Windows'u ancak UEFI modda kurabileceğinizdir. UEFI bir Windows 10 kurulum USB'si hazırlayın: UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat Bellekten UEFI modunda boot edin: UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat Kurulum ekranında M.2 SSD karşınızda olacak. Sonrası standart kurulum: Yeni birim oluşturun ve İleri deyin. Sürprizbozan: Sonradan M.2 Takanlar Ben sonradan M.2 taktım, ne yapacağım? İki seçeneğiniz var: Depolama olarak kullanmak. Bunun için Disk Yönetimini'ne girmeniz yeterli. Karşınıza çıkan ekrandan GPT seçip İleri demeniz yeterli. Windows'u bu SSD'ye taşımak: Disk Klonlama ile Windows'u SSD'ye Taşıma - Technopat