M.2 SSD önceliğini değiştirmek

Aliya

Kilopat
Benim laptopumda 2 adet M.2 SSD var biri 1 TB diğeri 500GB. Asıl kullandığım 1TB'lık olan. 500'lük olanda ufak bir işim vardı bir defalık onunla sistemi açtım daha sonra 1TB'lık olanı geri takıp eskisi gibi kullanmak istedim fakat 500'lük olanda da Windows kurulu olduğu için sistem birincil disk olarak sürekli onu görüyor. Boot menüden 1TB'lık olanı birincil yapamıyorum çünkü sadece biri boot menüde görünüyor. Sistem diğerini algılıyor olmasına rağmen BIOS ve boot menüde tek bir tanesi görünüyor. SSD'lerin yerini değiştirdim ona rağmen inatla 500'lük olanla sistemi açıyor.

hocam bios bootta normalde 1 2sindede sistem var ise 1 tb 1. seçtiğinde olması lazım ama olmuyorsa büyük ihtimal 1 tb boot bölümünde bir sorun oluşmuş tavsiyem haricii diskin varsa bütün bilgilerini yedekle format at format bölümünnde 1 tb ye kur 500 gb bölüm bile oluşturma windows açıldıktan sonra 500 lüğe bölüm ata

Hocam BIOS bootta normalde 1 2sindede sistem var ise 1 TB 1. seçtiğinde olması lazım ama olmuyorsa büyük ihtimal 1 TB boot bölümünde bir sorun oluşmuş tavsiyem haricii diskin varsa bütün bilgilerini yedekle format at format bölümünnde 1 TB'ye kur 500 GB bölüm bile oluşturma Windows açıldıktan sonra 500 lüğe bölüm ata.

Hocam boot bölümlerinde sorun yok. Sadece 1TB'lık olanı takınca o açılıyor, 500'lük olanı takınca o açılıyor. Sanki boot menüde tek satırlık yer var da diğerini gösteremiyor gibi. Harici bir diskim yok maalesef. 500GB'lık hard diskin içindeki Windows'u silersem sorun çözülür ama onu da içeriden yapabilir miyim bilmiyorum. Mesela 500'lük SSD ile Windows'u başlatıp işletim sisteminin bulunduğu klasörleri silmeye kalksam ne olur? İzin verir mi ki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı