M.2 SSD önerisi

Hepinize yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Söyle bütçe konusunda 1000TL'ye kadar çıkabilirim ancak aklıma takılan Kingston 500GB mesela 600TL iken Samsung 1000TL dediğim gibi bilgim olmadığı için bu aradaki fiyat farkına değecek mi Samsung'u tercih etmem? Yoksa değmez ise 500TL'lik olanı mı almalıyım?

Bütçeniz nedir? Ayrıca PC 'yi oyun oynamak için topladınız sanırım. Sadece oyun oynayacaksanız M2 SSD 'ye çok ihtiyaç duymazsınız sata SSDler işinizi fazlasıyla görecektir. M2 için vereceğiniz parayı daha yüksek kapasiteli sata SSD alabilirsiniz.

Hepinize yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Söyle bütçe konusunda 1000TL'ye kadar çıkabilirim ancak aklıma takılan Kingston 500GB mesela 600TL iken Samsung 1000TL dediğim gibi bilgim olmadığı için bu aradaki fiyat farkına değecek mi Samsung'u tercih etmem? Yoksa değmez ise 500TL'lik olanı mı almalıyım?

Sanırım bir tek benim önerim hoşunuza gitmedi. Amacım sadece sizlere farklı bir pencereden destek olmaktı.

Not: Beğen butonuna basmanız için demedim. Lütfen basmayın.

@Ziya Tolga dostum bilgim olmadığını belirttim senin yorumun gözümden kaçmış biraz uykuluydum. Öyle ufak bir baktığım kadar M.2 SSD'ler SATA SSD'lere göre çok daha hızlı gözüküyor ben mi yanlış biliyorum?

@Ziya Tolga dostum bilgim olmadığını belirttim senin yorumun gözümden kaçmış biraz uykuluydum. Öyle ufak bir baktığım kadar M.2 SSD'ler SATA SSD'lere göre çok daha hızlı gözüküyor ben mi yanlış biliyorum?

Evet daha hızlıdır tabii ki. Fakat bu hızları oyunlarda o kadar fazla hissetmezsiniz. M2 SSD 'ler genellikle render işleri için çok daha fazla etki eder. Etki etmez demiyorum bakınız ama oyunlar için çok hayati değil. Siz sisteminizi oyun için mi render için mi topluyorsunuz? Ona göre tercihinizi yapabilirsiniz.

@Ziya Tolga oyun için topluyorum şöyle dediğiniz mantıklı evet ama M.2 SSD almak istiyorum çünkü ileride ne olucağı belli değil. Zaten 250GB SATA SSD'im var bir de üstüne 500GB'lik bir M.2 yeterli olacaktır bana. Sadece marka farkı ne kadar önemli onu çözemedim 600TL'ye de var 1000TL'ye de ikisi de 500GB.

@Ziya Tolga oyun için topluyorum şöyle dediğiniz mantıklı evet ama M.2 SSD almak istiyorum çünkü ileride ne olucağı belli değil. Zaten 250GB SATA SSD'im var bir de üstüne 500GB'lik bir M.2 yeterli olacaktır bana. Sadece marka farkı ne kadar önemli onu çözemedim 600TL'ye de var 1000TL'ye de ikisi de 500GB.

Yani ilerde farklı bir senaryo ortaya çıkarsa beraberinde yeni parçalarda gelir zaten🙂. Ama illa M2 SSD istiyorsanız Samsung modellerine bakmanızı tavsiye ederim. Hem kaliteli hem de hızlı modellerdir. Diğer ürünlere göre biraz fiyat fazlalığı olabilir ama kesinlikle değer.

Anladım işte o fiyat farkının ne olduğunu anlayamadım sadece?

Aslında en büyük farklı markaların karlılık oranları oluşturuyor. Tabii ki arka planda sundukları destekler az da olsa malzeme kalitesi gibi ayırt edici noktalar var. Ama kronik sorunlu modeller olmadığı sürece aldığınız üründen genel olarak memnun kalırsınız. Samsung Evo serileri şu anda bu işi en kaliteli olarak yapan marka. Bu demek değil ki Western Digital, Seagate, Corsair gibi markaların ürünleri alınmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı